Κορωνοϊός - Ιαπωνία: Ρεκόρ κρουσμάτων, ξεπέρασαν τις 27.000

Κορωνοϊός - Ιαπωνία: Ρεκόρ κρουσμάτων, ξεπέρασαν τις 27.000

Τα νέα κρούσματα στην Ιαπωνία ξεπέρασαν τα προηγούμενα υψηλά επίπεδα που καταγράφηκαν τον Αύγουστο λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Japan
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 στην Ιαπωνία ανήλθε σήμερα σε επίπεδο ρεκόρ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση των μέτρων για τον περιορισμό της μολυσματικής παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού.

Η χώρα είχε πάνω από 27.000 νέα κρούσματα, σύμφωνα με το δίκτυο TBS, ξεπερνώντας τα προηγούμενα υψηλά επίπεδα που καταγράφηκαν τον Αύγουστο λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η δυτική επαρχία της Οζάκα κατέγραψε ρεκόρ 5.396 νέων κρουσμάτων, ενώ το Τόκιο είχε 5.185 περιστατικά, τον υψηλότερο αριθμό από τις 21 Αυγούστου.

Το Τόκιο και 12 άλλες επαρχίες έχουν ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση μέτρα κατά της πανδημίας, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομίας Νταϊσίρο Γιαμαγκίουα, εν μέσω ανησυχιών ότι οι μολύνσεις της Όμικρον θα υπερφορτώσουν το σύστημα υγείας.

Τα μέτρα επιτρέπουν στους κυβερνήτες να επιβάλουν περιορισμούς στις μετακινήσεις και τις επιχειρήσεις, όπως βραχυτερο ωράριο λειτουργίας για μπαρ και εστιατόρια. Η επίσημη απόφαση για τέτοιου είδους μέτρα μπορεί να ληφθεί ακόμα και αύριο, σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα επιβλήθηκαν περιορισμοί σε τρεις περιοχές όπου υπάρχουν αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όταν φάνηκε ότι οι εξάρσεις Όμικρον στις βάσεις αυτές εξαπλώθηκαν στις γύρω κοινότητες.

Κλείσιμο
Το ποσοστό κάλυψης των νοσοκομειακών κλινών για ασθενείς Covid-19 στο Τόκιο αυξήθηκε σήμερα στο 23,4%. Σύμφωνα με αξιωματούχους, μια αύξηση στο 50% θα δικαιολογεί την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Ρομπέρτα Μετσόλα νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τι έκανε ο Ερντογάν στην Αλβανία

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK