Θετικός στον κορωνοϊό για 2η φορά ο τριπλά εμβολιασμένος πρόεδρος του Μεξικού

Θετικός στον κορωνοϊό για 2η φορά ο τριπλά εμβολιασμένος πρόεδρος του Μεξικού

Ο 68χρονος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ είχε μολυνθεί μια πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2021 και είχε παρουσιάσει και τότε ήπια συμπτώματα της νόσου - Έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca πέρυσι και αναμνηστική δόση την 7η Ιανουαρίου

Andres_Manuel_Lopez_Obrador
Ο πρόεδρος του Μεξικού, ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2 – για δεύτερη φορά – και ότι έχει ήπια συμπτώματα της COVID-19.

«Μολύνθηκα (...) και μολονότι τα συμπτώματα είναι ελαφριά, θα μείνω σε απομόνωση, δεν θα εργαστώ στο γραφείο και θα επικοινωνώ μόνο ψηφιακά» για την ώρα, ανέφερε ο αρχηγός του κράτους μέσω Twitter.



Ο 68χρονος πρόεδρος, ο οποίος σπανίως φοράει μάσκα, είχε βραχνή φωνή τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, κι εξήγησε πως αποφάσισε να υποβληθεί σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό, αν και νόμιζε πως είχε γρίπη.

Ο κ. Λόπες Ομπραδόρ είχε μολυνθεί μια πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2021· είχε παρουσιάσει και τότε ήπια συμπτώματα της νόσου. Έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca πέρυσι και αναμνηστική δόση την 7η Ιανουαρίου.

Κλείσιμο
Στο Μεξικό, χώρα κάπου 129 εκατομμυρίων κατοίκων, οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έσπασαν την Παρασκευή το φράγμα των 300.000 από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Είναι η χώρα που καταγράφει τον πέμπτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Ρωσία. Το Σάββατο, ανακοινώθηκε ρεκόρ τριάντα χιλιάδων και πλέον κρουσμάτων. Η παραλλαγή Όμικρον, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά την 3η Δεκεμβρίου στη χώρα, γίνεται γρήγορα κυρίαρχη.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει την αναζωπύρωση της πανδημίας, αλλά αρνείται να λάβει μέτρα που θα έπλητταν την οικονομική δραστηριότητα, καθώς οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι παραμένουν ακόμη σε διαχειρίσιμα επίπεδα, όπως το βλέπει.

Τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 78 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 11.052 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει τους 300.412 νεκρούς επί συνόλου 4.136.440 μολύνσεων. Ωστόσο, ειδικοί έχουν επισημάνει και στελέχη του υπουργείου Υγείας έχουν αναγνωρίσει ότι οι επίσημοι αριθμοί είναι πολύ υποτιμημένοι σε σχέση με την πραγματικότητα.


Ειδήσεις σήμερα:

Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδης», οι οδηγίες για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Φόβοι για λουκέτο στην «Αυγή»: 14 άτομα συμμετείχαν στην εθελουσία - Γενική Συνέλευση των εργαζομένων

Survivor: Τραυματισμοί, λιποθυμίες, κλάματα και 7 υποψήφιοι προς αποχώρηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK