Κορωνοϊός - Σχολεία: 2.300 θετικοί στον ιό εκπαιδευτικοί την πρώτη μέρα μετά τις γιορτές

Κορωνοϊός - Σχολεία: 2.300 θετικοί στον ιό εκπαιδευτικοί την πρώτη μέρα μετά τις γιορτές

Η κυβέρνηση προχωρά στην άμεση πρόσληψη 850 εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούν τα κρούσματα και οι καραντίνες - Στους 6.500 οι εκπαιδευτικοί που δεν προσέρχονται στα σχολεία, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ

sxoleia_omicron_art
Σε προσλήψεις 850 αναπληρωτών εκπαιδευτικών προχωρά άμεσα, η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα κενά εκπαιδευτικών που δεν προσέρχονται στα σχολεία, καθώς είναι θετικοί στον κορωνοϊό ή βρίσκονται σε καραντίνα.

Το υπουργείο Παιδείας μελετά και επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων προκειμένου να μπορούν οι διευθυντές να διαχειρισθούν την καθημερινότητα στα σχολεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της σημερινής πρώτης ημέρας επιστροφής των μαθητών μετά τις διακοπές των εορτών, το σύνολο των εκπαιδευτικών που βρέθηκαν θετικοί στον ιό ανέρxονται σε 2.300 από τους 15.547 που ανέρχεται ο συνολικός αριθμός θετικών στον ιό εκπαιδευτικών και μαθητών, έως σήμερα το πρωί, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί καθώς π.χ. τα Εσπερινά λύκεια θα δηλώσουν αργότερα τα εν δυνάμει κρούσματα.

O συνολικός αριθμός εκπαιδευτικών που δεν προσέρχονται στα σχολεία ανέρχεται στις 6.500 (3%), καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΛΜΕ περί τους 4.000 εκπαιδευτικούς ήδη νοσούν και δεν πάνε στα σχολεία.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ορατό το τέλος της πανδημίας αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί» λέει ο ΠΟΥ


Απαλλάσσονται από το τέλος κινητής συνδρομητές 15 έως 29 ετών, δείτε τη διαδικασία

Διπλό θρίλερ με τη «σύλληψη» του Τζόκοβιτς και τα μπρος - πίσω των Αυστραλών για την απέλασή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK