Άνοιγμα σχολείων: Ανιχνεύθηκαν με self test θετικοί στον ιό 15.547 μαθητές και εκπαιδευτικοί

Άνοιγμα σχολείων: Ανιχνεύθηκαν με self test θετικοί στον ιό 15.547 μαθητές και εκπαιδευτικοί

Τα συγκεκριμένα εν δυνάμει κρούσματα δεν θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν κανονικά - Τι λένε μαθητές και γονείς για την πρώτη μέρα στο σχολείο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

sxoleia_anoigma_selftest_art
Ανιχνεύθηκαν 15.547  θετικοί στον ιό μαθητές και εκπαιδευτικοί με τα self test που έγιναν χθες, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία. Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας έχουν ανιχνευθεί έως το πρωί της Δευτέρας 15.547  εν δυνάμει κρούσματα που δεν θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν κανονικά. Κρίνεται ότι «όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα θα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να γνωρίζουν ότι είναι φορείς του ιού. Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του σελφ τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στην σχολική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς».

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας: 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι καθηγητές και εκπαιδευτικοί. καθώς τις προηγούμενες φορές στους ελέγχους των σχολείων ήταν μικρότερος ο αριθμός, επειδή έκαναν έλεγχο μόνο οι ανεμβολίαστοι ενώ τώρα είναι και οι εμβολιασμένοι. Στον αντίποδα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα Χριστούγεννα διατέθηκαν μόλις 600.000 από τα δωρέαν self test για την περίοδο των εορτών, από τα 7 εκατομμύρια που είχαν δικαίωμα να παραλάβουν οι πολίτες.

Ολος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα κάνει σήμερα το απόγευμα νέο δεύτερο τεστ, για την προσέλευση στο σχολείο αύριο.

Από αυτά τα 15.547  εν δυνάμει κρούσματα, τα περισσότερα αφορούν σε μαθητές οπότε και απουσιάζουν σήμερα από τις τάξεις.  Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί καθώς τα εσπερινά λύκεια θα δηλώσουν αργότερα τα εν δυνάμει κρούσματα. 

Με βάση τα χθεσινά self test, τα κρούσματα ήταν στα 14.000, ενώ και με τα πρωινά  self test ο αριθμός ανέβηκε στα 15.547

Τι λένε μαθητές και γονείς για την πρώτη μέρα στο σχολείο

Στα σχολεία επέστρεψαν σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί ωστόσο οι φόβοι για έκρηξη των κρουσμάτων παραμένουν μεγάλοι. Το πρώτο κουδούνι μετά τις διακοπές των εορτών χτύπησε σήμερα στα σχολεία όλης τη χώρας, με περίπου 1,5 εκατομμύριο μαθητές να επιστρέφουν στις φυσικές τους τάξεις με αυξημένα μέτρα προστασίας, φορώντας τη μάσκα τους και με τα αρνητικά αυτοδιαγνωστικά τεστ ανά χείρας.

Σχολεία - δήλωση μαθήτριας
Κλείσιμο



Χαρούμενοι για την επιστροφή τους δηλώνουν οι περισσότεροι μαθητές, ωστόσο όπως λένε στο protothema.gr, φοβούνται μην κολλήσουν. «Χαίρομαι που επέστρεψα στο σχολείο αλλά φοβάμαι κιόλας μήπως κολλήσω γιατί πρέπει να κάνω και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Έχω αντισηπτικά μαντηλακια μαζί μου και πρέπει να φοράμε όλοι σωστά τις μάσκες μας για να μην κολλήσουμε», λέει μια μαθήτρια στο protothema.gr.


Σχολεία - δήλωση γονέα με τα παιδιά του



Την ίδια ώρα ανήσυχοι είναι κάποιοι γονείς, οι οποίοι όπως λένε, φοβούνται τώρα που τα κρούσματα είναι στα ύψη. «Είμαστε αρκετά ανασφαλείς που φέρνουμε τα παιδιά στο σχολείο αυτή την περίοδο που τα κρούσματα είναι στα ύψη αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς .Είχαμε δικά μας self test , αγοράσαμε κιόλας και τα παιδιά μας πλέον είναι πολύ εκπαιδευμένα με το πως πρέπει να απολυμαίνονται σωστά στο σχολείο», λέει ένας γονιός στο protothema.gr που συνοδεύει τις κόρες του στο σχολείο.



«Είναι απόλυτα δασκαλεμένες οι κόρες μου με τα θέματα υγιεινής πλέον και για μένα έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία διότι με την τηλεκπαίδευση υπάρχουν δυσκολίες» λέει ένας άλλος πατέρας ενώ η κόρη του λέει ότι φοράει διπλή μάσκα γιατί θα εμβολιαστεί τις επόμενες μέρες.



sxoleia_selftest_art
sxoleia_selftest5
sxoleia_selftest3

Δείτε βίντεο: Άνοιγμα σχολείων: Ανιχνεύθηκαν με self test θετικοί στον ιό 15.547 μαθητές και εκπαιδευτικοί
Άνοιγμα σχολείων: Ανιχνεύθηκαν με self test θετικοί στον ιό 15.547 μαθητές και εκπαιδευτικοί


Ειδήσεις σήμερα:

Κέρδισε το δικαστήριο ο Τζόκοβιτς, μένει στην Αυστραλία

Kανονικά τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους - Πότε θα αρθούν τα μέτρα στην εστίαση

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα - Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα