Ελπιδοφόρα δήλωση Μπουρλά, «μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν διανεμηθεί 20 εκατ. φάρμακα στις ΗΠΑ»

Ελπιδοφόρα δήλωση Μπουρλά, «μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν διανεμηθεί 20 εκατ. φάρμακα στις ΗΠΑ»

Κατά 90% μειώνει το  αντιιικό φάρμακο Paxlovid τον κίνδυνο νοσηλείας από κορωνοϊό

bourla18
Σε μια χρονική περίοδο που η Omicron στροβιλίζεται απειλητικά πάνω από τον πλανήτη προκαλώντας «τσουνάμι» κρουσμάτων, ο διεθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, προχώρησε στη διατύπωση ελπιδοφόρας εκτίμησης για την αντιμτώπιση του κορωνοϊού.

Όπως έγραψε, σε μήνυμά του στο Twitter, ο Μπουρλά, η φαρμακευτική εταιρεία θα παράξει 10 εκατ. επιπλέον θεραπευτικά σκευάσματα για τις ΗΠΑ. «Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα έχουν διανεμηθεί 20 εκατ. φάρμακα, με περίπου 10 εκατ. να έχουν δοθεί ως το τέλος Ιουνίου».

Πολλές δόσεις του αντιιικού φαρμάκου Paxlovid αναμένεται να ανοίξουν ακόμη περισσότερο τη χαραμάδα ελπίδας για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου Covid. 


«Με τη μετάλλαξη Omicron να εξαπλώνεται ταχύτατα, έχει σημασία να υπάρχει πρόσβαση στη θεραπεία, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται καθημερινά θετικοί στον κορωνοϊό», τόνισε ο Μπουρλά. 

Κλείσιμο
«Τα στοιχεία δείχνουν ότι το φάρμακο PAXLOVID  μειώνει σημαντικά νοσηλείες και θανάτους, προστεύοντας από την Omicron, οπότε πιστεύουμε ότι έχουμε στα χέρια μας ένα νέο εργαλείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Είμαστε ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με την αμερικανική κυβέρνηση ώστε ο κόσμος να μπορεί να λάβει μια θεραπεία που θα παίξει ρόλο καταλύτη στην αντιμετώπιση της νόσου» συμπλήρωσε ο CEO της Pfizer. 

Με βάση επίσημα στοιχεία, το χάπι της Pfizer, το Paxlovid, έχει την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά του όταν λαμβάνεται στα πρώτα στάδια της νόσου, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας (MHRA), συνιστώντας την χρήση του σκευάσματος εντός πέντε ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Η Pfizer ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι το Paxlovid έδειξε αποτελεσματικότητα 90% στην πρόληψη των νοσηλειών και των θανάτων ασθενών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγή Omicron.

Ειδήσεις σήμερα:

Αραιές νεφώσεις σήμερα και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Παιδιά 5-11 ετών εμβολιάστηκαν κατά λάθος με δόση για ενηλίκους στην Γερμανία - Τι λένε οι ειδικοί

Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων ο υπουργός Επικρατείας: «Κάθε μέρα χαμένη από τη μάθηση είναι μια μέρα χαμένη στη ζωή των παιδιών»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK