Τζανάκης: Να δοθεί παράταση στις διακοπές των σχολείων

Τζανάκης: Να δοθεί παράταση στις διακοπές των σχολείων

«Η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου», εκτιμά ο καθηγητής Πνευμονολογίας - «Τα κρούσματα μπορεί να αγγίξουν τις 12-13.000 αυτές τις ημέρες»

sxoleia-main22
«Στοχευμένα» χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν εχθές, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, λέγοντας μάλιστα ότι θα επιθυμούσε να εφαρμοστούν από απόψε.

Ωστόσο εμφανίστηκε ανήσυχος για τη θετικότητα η οποία, όπως είπε, έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες, ενώ όπως εκτιμά τα κρούσματα κορωνοϊού μπορεί να αγγίξουν τις 12-13.000 αυτές τις ημέρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε μάλιστα στην περίπτωση της Αττικής, λέγοντας ότι «βράζει». «Έχει τριπλασιάσει και σε ορισμένες περιοχές έχει τετραπλασίασει τα νούμερα της από τις 7 Δεκεμβρίου και ύστερα».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τις 100.000 (προ δεκαπενθημέρου έως σήμερα), ενώ εκτίμησε ότι η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα. 

«Η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου», πρόσθεσε.

Για την μετάλλαξη Όμικρον ο καθηγητής είπε ότι επιθυμεί να είναι τζούφια, δηλαδή να έχουμε πολλά κρούσματα, χωρίς να έχουμε νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους. Επισήμανε ότι στο 50-60% των κρουσμάτων είναι η συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Έαν δεν είχαμε την Ομικρον θα είχαμε 3.500-3.800 κρούσματα κατά μέσο όρο την εβδομάδα.

Κλείσιμο
Ο κ. Τζανάκης πρότεινε ακόμα να υπάρξει παράταση μιας εβδομαδας στις διακοπές στα σχολεία,  η οποία θα αναπληρωθεί στο τέλος της χρονιάς με στόχο «να προλάβουμε την κορύφωση στα μέσα του Γενάρη».

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στο Λαύριο με αρπαγή και ληστεία γνωστού επιχειρηματία - Πώς αφηγείται ο ίδιος την περιπέτειά του

Ξανά στον ανακριτή σήμερα ο Παναγιωτόπουλος για να απολογηθεί για τα sex tape που ανέβασε σε site οίκων ανοχής

Προς παράταση η ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά των ακινήτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ