Κλινικές δοκιμές της Pfizer έδειξαν ότι οι δύο δόσεις δεν είναι επαρκείς για τις ηλικίες 2 έως 5 ετών

Κλινικές δοκιμές της Pfizer έδειξαν ότι οι δύο δόσεις δεν είναι επαρκείς για τις ηλικίες 2 έως 5 ετών

Εάν η αναθεωρημένη στρατηγική λειτουργήσει, «θα έχουμε μια συνεπή προσέγγιση εμβολίου τριών δόσεων για όλες τις ηλικίες», δήλωσε η Κάθριν Γιάνσεν, επικεφαλής της έρευνας εμβολίων της Pfizer

pfizer_pill_xr
Μια χαμηλή δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τον κορωνοϊό δεν προκάλεσε ισχυρή ανοσολογική απόκριση σε παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Σε συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές, οι εταιρείες εξέτασαν 3 μικρογραμμάρια του εμβολίου - το ένα δέκατο της δόσης για ενήλικες - σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως τις ηλικίες κάτω των 5 ετών. Μετά από δύο δόσεις, τα παιδιά μεταξύ 6 μηνών και 2 ετών παρουσίασαν μια ανοσολογική απόκριση που ήταν συγκρίσιμη με αυτή των ατόμων ηλικίας 16 έως 25 ετών, ανέφεραν οι εταιρείες. Όμως τα παιδιά μεταξύ 2 και 5 ετών δεν έκαναν το ίδιο.

Έτσι λοιπόν οι ερευνητές δήλωσαν  ότι θα δοκιμάσουν τώρα μια τρίτη χαμηλή δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως κάτω των 5 ετών. Παράλληλα πρόσθεσαν ότι δεν είναι στα σχέδιά τους η δοκιμή υψηλότερης δόσης του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 2 και 5 ετών.

Σε μια τηλεδιάσκεψη με επενδυτές και αναλυτές την Παρασκευή, η Κάθριν Γιάνσεν, επικεφαλής της έρευνας εμβολίων της Pfizer, είπε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ζητήσει έγκριση για μια «σειρά τριών δόσεων» σε παιδιά, αντί για τις δύο προγραμματισμένες δόσεις. Εάν η αναθεωρημένη στρατηγική λειτουργήσει, «θα έχουμε μια συνεπή προσέγγιση εμβολίου τριών δόσεων για όλες τις ηλικίες», είπε.



Ειδήσεις σήμερα:

Τα έξι συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του κρυολογήματος αλλά μπορεί να είναι και Covid

«Είδαμε ένα παιδί θολωμένο σε κατάσταση αμόκ» κατέθεσαν μάρτυρες στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Πρωτιά Κικίλια στην Α' Αθήνας, Δένδια στα Νότια δίνει νέα δημοσκόπηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα