Κορωνοϊός - Γαλλία: Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να αποφύγουν πάρτι και μεγάλες συγκεντρώσεις τις γιορτές

Κορωνοϊός - Γαλλία: Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να αποφύγουν πάρτι και μεγάλες συγκεντρώσεις τις γιορτές

Στο τραπέζι καιη απαγόρευση εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτό χώρο για την Πρωτοχρονιά - Ο Καστέξ ανακοίνωσε πως το πιστοποιητικό νόσησης θα μετατραπεί σε πιστοποιητικό εμβολιασμού, αυξάνοντας την πίεση στους ανεμβολίαστους - Στους τέσσερις μήνες το μεσοδιάστημα για την τρίτη δόση

france_christmas
Τη στρατηγική που θα εφαρμόσει η γαλλική κυβέρνηση κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, με δεδομένη την παρουσία του υπερμεταδοτικού στελέχους Omicron, παρουσίασε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ το βράδυ της Πασρασκευής. Στα βασικά σημεία της ομιλίας του, ο Καστέξ ανέφερε πως το μεσοδιάστημα για τη χορήγηση της τρίτης δόσης πέφτει από αρχές Ιανουαρίου στους τέσσερις μήνες και «δεν πρέπει να ξεπεράσει τους πέντε μήνες».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός είπε ακόμα πως από τον Ιανουάριο, το «πιστοποιητικό νόσησης» θα μετατραπεί σε «πιστοποιητικό εμβολιασμού», αυξάνοντας την πίεση στους ανεμβολίαστους, οι οποίοι έχουν κατακλύσει τα νοσοκομεία.

Αναφορικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, ο Καστέξ είπε πως «οι περιφέρειες θα απαγορεύσουν τις μεγάλες και ξέφρενες συγκεντρώσεις και την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους και δρόμους», ενώ θα ζητηθεί από τους δήμους να περιορίσουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις και ειδικότερα τις συναυλίες και τις εκδηλώσεις με πυροτεχνήματα, κάτι που αφορά κυρίως στις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς. 

Ακόμη, ο Γάλλος πρωθυπουργός συνέστησε στους Γάλλους να αποφύγουν τις μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις, καλώντας τους να δείξουν υπυευθυνότητα. «Αντί να ορίσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό 6, 8 ή 10 ατόμων, πρέπει να σκεφτούμε με κοινή λογική: όσο λιγότεροι είμαστε, τόσο λιγότερα ρίσκα λαμβάνουμε. Είτε βρισκόμαστε σε σπίτια, εστιατόρια ή μπαρ, ας αποφύγουμε τα πάρτι και τις μεγάλες συγκεντρώσεις».

Παράλληλα, κάλεσε τους Γάλλους, εμβολιασμένους ή μη, να κάνουν τεστ πριν βρεθούν σε κάποια εκδήλωση ή εορτασμό.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα έξι συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του κρυολογήματος αλλά μπορεί να είναι και Covid

«Είδαμε ένα παιδί θολωμένο σε κατάσταση αμόκ» κατέθεσαν μάρτυρες στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Πρωτιά Κικίλια στην Α' Αθήνας, Δένδια στα Νότια δίνει νέα δημοσκόπηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ