Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Φαρμακοποιός χορηγούσε για 7 ευρώ «ψεύτικα» αρνητικά rapid test

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Φαρμακοποιός χορηγούσε για 7 ευρώ «ψεύτικα» αρνητικά rapid test

Ο 59χρονος φαρμακοποιός συνελήφθη, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση

farmakeio
Στην σύλληψη ενός φαρμακοποιού προχώρησαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, μετά από καταγγελίες για ψεύτικα rapid tests.

Ο 59χρονος φαρμακοποιός φέρεται να έκανε "εξυπηρετήσεις" σε όσους ήθελαν βεβαίωση για αρνητικό rapid test για κορωνοϊό, καταχωρώντας αρνητικά αποτελέσματα χωρίς να έχει γίνει καμία λήψη δείγματος.

Με βάση τις πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί, στήθηκε επιχείρηση κι έστειλαν "δικό" τους άνθρωπο στο φαρμακείο - που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου - με το αίτημα: "Θέλω να φανεί ότι έκανα τεστ και είμαι αρνητικός".

Μάλιστα έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στην επιλογή του συγκεκριμένου «δολώματος», προκειμένου να είναι όσο το δυνατό πιο πειστικό το αίτημά του.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, η "ταρίφα" για το ψεύτικο τεστ ήταν στα 7 ευρώ. Ο αστυνομικός αφού πήρε στα χέρια του την βεβαίωση έδωσε στον 59χρονο ένα προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα από το κλιμάκιο της Ασφάλειας και η σύλληψη του φαρμακοποιού, ενώ πλέον εξετάζεται το εύρος αυτών των "εξυπηρετήσεων" και ελέγχεται και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του.

Κλείσιμο
Μιλώντας στο Cretalive, o πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης, υπογράμμισε ότι ο Σύλλογος είναι σε επικοινωνία με τις αρχές για την υπόθεση και παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις για αυτό το πολύ σοβαρό, όπως το χαρακτήρισε, θέμα. Ο κ. Σκουντάκης επεσήμανε ότι αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες, ο εμπλεκόμενος θα παραπεμφθεί και στο πειθαρχικό συμβούλιο του Συλλόγου.

Ειδήσεις σήμερα:

Χωρίς μάσκα ο Γρηγόρης Πετράκος στην κηδειά του Γιώργου Τράγκα

Βίασε τη μητέρα του πριν την σκοτώσει ο 59χρονος στα Γρεβενά

Η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε το οικογενειακό γεύμα πριν τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα