Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Ασφαλής και αποτελεσματική η τρίτη δόση τρεις μήνες μετά τη δεύτερη

Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Ασφαλής και αποτελεσματική η τρίτη δόση τρεις μήνες μετά τη δεύτερη

Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιασθεί θέματα ασφαλείας, ανέφερε ο  επικεφαλής της Εμβολιαστικής Στρατηγικής του EMA Μάρκο Καβαλέρι, αναφορικά με τον εμβολιασμό στα παιδιά 5-11 ετών - Παραμένει σε ισχύ η σύσταση για χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων έπειτα έξι μήνες

pfizer_emvolio
Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανακοίνωσε ότι τα διαθέσιμα στοιχεία υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 με την παρέλευση τριών μηνών από την δεύτερη δόση.

Αν και η ισχύουσα σύσταση είναι η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων να γίνεται έπειτα από την παρέλευση έξι μηνών, τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα σήμερα υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 με την παρέλευση τριών μηνών από την δεύτερη δόση, δήλωσε ο επικεφαλής της Εμβολιαστικής Στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Μάρκο Καβαλέρι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.



Αναφερόμενος στην εμβολιαστική εκστρατεία για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιασθεί θέματα ασφαλείας.

Κλείσιμο


Ως προς την παραλλαγή Ομικρον δήλωσε ότι μέχρι στιγμής η πλειονότητα των κρουσμάτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελούν ήπια εκδήλωση της νόσου.

«Τα περιστατικά παρουσιάζονται στην πλειονότητά τους ελαφρά, αλλά πρέπει να συγκεντρώσουμε περισσότερα στοιχεία για να προσδιορίσουμε εάν το φάσμα της σοβαρότητας της νόσου που προκαλεί η Ομικρον είναι διαφορετικό από το φάσμα των άλλων παραλλαγών που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα», πρόσθεσε ο Μάρκο Καβαλέρι.


Ειδήσεις σήμερα:

Τι αλλάζει από τη Δευτέρα για τους άνω των 60 – Ανεμβολίαστοι όσοι δεν κάνουν την αναμνηστική δόση

«Νομίζω θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση για καλύτερη θωράκιση απέναντι στην Omicron» λέει ο Μπουρλά

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις κλειστές ΜΕΘ που κατήγγειλε ο Γιαννάκος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK