Κορωνοϊός: Έφτασε στις ΗΠΑ η μετάλλαξη Omicron, επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα

Κορωνοϊός: Έφτασε στις ΗΠΑ η μετάλλαξη Omicron, επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα

Το κρούσμα με τη νέα μετάλλαξη εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια - Είχε ταξιδέψει στη Νότια Αφρική και έχει εμβολιαστεί πλήρως

usa_covid
Έφτασε επίσημα και στις Ηνωμένες Πολιτείες η μετάλλαξη Omicron, καθώς εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με οσα ανέφερε αρχικά το CNN, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή.

Την είδηση επιβεβαίωσε αργότερα ο Άντονι Φάουτσι, αναφέροντας ότι το άτομο που εντοπίστηκε με την «Omicron», ήταν πλήρως εμβολιασμένο, είχε μόλις επιστρέψει στο Σαν Φρανσίσκο από ταξίδι στη Νότια Αφρική στις 22 Νοεμβρίου και βρέθηκε θετικό στις 29 Νοεμβρίου.

«Ο πολίτης βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ μέχρι στιγμής όλες οι στενές επαφές του έχουν βγει αρνητικές», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος παρέχοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση. «Αισθανόμαστε καλά που αυτός ο ασθενής όχι μόνο είχε ήπια συμπτώματα, αλλά στην πραγματικότητα τα συμπτώματα φαίνεται να υποχωρούν».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε γνωστό την Τετάρτη ότι η νέα μετάλλαξη έχει αναφερθεί σε τουλάχιστον 23 χώρες ως τώρα.

Στο μεταξύ, ο Φάουτσι, δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι η «Omicron» θα φτάσει αναπόφευκτα στις ΗΠΑ, καθώς είχαν εντοπιστεί δύο περιπτώσεις στο Οντάριο του Καναδά.

Παράλληλα, ενώ η παραλλαγή επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά από Νοτιοαφρικανούς επιστήμονες στα τέλη Νοεμβρίου, υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι κυκλοφορεί για πολύ περισσότερο, όπως είπαν οι ολλανδικές αρχές.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο δείχνει λευκά αιμοσφαίρια να επιτίθενται σε βακτήρια και ιούς

Πάνω από €9 δισ. επενδύσεις της ΔΕΗ την επόμενη πενταετία

Πλεύρης: Υποχρεωτικότητα και για όσους συμπληρώσουν τα 60 έτη κατά την ισχύ της διάταξης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ