Μανωλόπουλος για μονοκλωνικά αντισώματα: Με κριτήρια η χορήγησή τους στα νοσοκομεία

Μανωλόπουλος για μονοκλωνικά αντισώματα: Με κριτήρια η χορήγησή τους στα νοσοκομεία

Εντός της ημέρας οριστικοποιείται η λίστα με τα νοσοκομεία που θα τα χορηγούν - Σε ποια νοσοκομεία έχουν φτάσει - Η Ελλάδα θα λάβει 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων – Δείτε βίντεο

monoklonika_xr
Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας μίλησε ο καθηγητής φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως την Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε νοσοκομεία της χώρας μας.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, η λίστα με τα νοσοκομεία που θα χορηγούν τα μονοκλωνικά αντισώματα αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός της ημέρας. Η Ελλάδα έχει λάβει 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων. Ο καθηγητής φαρμακολογίας εξήγησε την δυσκολία που υπάρχει παγκοσμίως με τα μονοκλωνικά αντισώματα, καθώς ενώ πρέπει να χορηγηθούν στον ασθενή 2 με 3 ημέρες μετά την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων, η έγχυση γίνεται στα νοσοκομεία και διαρκεί μία με μιάμιση ώρα περίπου.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfxud2vpd00h-sf)

Ο κ. Μανωλόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι οι δόσεις είναι πολύ λίγες και δεν φτάνουν για όλους οπότε η επιλογή των ατόμων που θα λάβουν τα μονοκλωνικά αντισώματα θα έχει πολύ συγκεκριμένα κριτήρια και θα αφορά άτομα ανοσοκατεσταλμένα, μεγάλης ηλικίας με συνοδές παθήσεις.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της χορήγησης μονοκλωνικών στη χώρα μας, ωστόσο κάποια επιτροπή είτε του υπουργείου είτε του ΕΟΔΥ θα πρέπει να επιλέγει από τα κρούσματα που δηλώνονται ποια άτομα είναι υποψήφια για να ακολουθήσουν την εν λόγω θεραπεία.

Ειδήσεις σήμερα:

Η τουρκική λίρα κατακρημνίζεται, ο Ερντογάν εθελοτυφλεί και η οργή των πολιτών... φουντώνει

Σκότωσε τη σύντροφό του, βίασε την κόρη της και μετά παρακαλούσε να τον εκτελέσουν

Σε πίεση το ΕΣΥ με πάνω από 400 εισαγωγές την ημέρα -Ποιες περιοχές τρομάζουν τους ειδικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ