Κορωνοϊός: Ανεμβολίαστο το 92,9% των ασθενών στις ΜΕΘ σε 14 νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας τον Οκτώβριο

Κορωνοϊός: Ανεμβολίαστο το 92,9% των ασθενών στις ΜΕΘ σε 14 νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας τον Οκτώβριο

Μόλις το 55% των πολιτών έχει εμβολιαστεί πλήρως στην Βόρεια Ελλάδα - Απαραίτητη κρίνουν την εντατικοποίηση της εμβολιαστικής εκστρατείας, καθώς μειώνει κατά 25 φορές τον κίνδυνο νοσηλείας

krousmata_thess_meth_xr
Εξαιρετικά ανησυχητική γίνεται μέρα με τη μέρα η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της αναζωπύρωσης της πανδημίας των τελευταίων ημερών με την Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης να ζητά την εντατικοποίηση των εμβολιασμών για να αποφευχθούν τα χειρότερα σενάρια.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ίδια σχετικά με τους ασθενείς που νοσηλεύθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, διαπιστώθηκε ότι το 92,9% των ασθενών στις ΜΕΘ ήταν ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, κατέληξαν συνολικά 295 άνθρωποι που νόσησαν από κορωνοϊό.

Σε επίπεδο νοσηλειών, τον Οκτώβριο έγιναν 1.340 εισαγωγές θετικών στη νόσο ασθενών, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 35% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Αντίστοιχα, οι εισαγωγές σε ΜΕΘ Covid αυξήθηκαν κατά 27% συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο και 74% σε σχέση με τον Αύγουστο.

μεθ


Μάλιστα, η 4η ΥΠΕ επισημαίνει ότι ο μέσος όρος των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας ανέρχεται σε 55%, ενώ εξηγεί ότι οι εμβολιασμένοι έχουν 25 φορές μικρότερη πιθανότητα για νοσηλεία.

Κλείσιμο
Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid ανέρχονται για σήμερα, Τρίτη 23 Νοεμβρίου, σε 581. Από αυτούς οι 435 είναι ανεμβολίαστοι -σε ποσοστό 74,9%-, ενώ εμβολίασμένοι είναι οι υπόλοιποι 146 ασθενείς.

μεθ1


Την ίδια ώρα 51 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, από τους οποίους οι 39 είναι ανεμβολίαστοι, δηλαδή το 75%. Αντίστοιχα, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ Covid αγγίζουν τους 82, εκ των οποίων οι 75 είναι ανεμβολίαστοι, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 91,5%, μόλις επτά από αυτούς είναι εμβολιασμένοι.

Ειδήσεις σήμερα

Ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα από νέου τύπου υποψήφιο μονοδοσικό γερμανικό εμβόλιο πεπτιδίων

Στην Άγκυρα αύριο ο πρίγκιπας διάδοχος του Αμπού Ντάμπι - «Είχε χρηματοδοτήσει το πραξικόπημα του 2016» σύμφωνα με τους Τούρκους

Κουβανή ισχυρίζεται ότι ο Μαραντόνα τη βίασε στα 16 της, ενώ η μητέρα της ήταν στο δίπλα δωμάτιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK