Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος για τα νέα μέτρα εισόδου στους ναούς

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος για τα νέα μέτρα εισόδου στους ναούς

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διεμήνυσε οτι όσον αφορά στις λειτουργίες, οι πιστοί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ

iera_synodos1
Το θέμα της εισόδου των πιστών στους ναούς από τη Δευτέρα με βάση τα νέα μέτρα, θα συζητήσουν οι Ιεράρχες.

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνέρχεται τη Δευτέρα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου να ασχοληθεί με το θέμα της εισόδου στους ναούς των πιστών που δεν έχουν εμβολιασθεί. Για τους ανεμβολίαστους κρίνεται αναγκαία η επίδεξη αρνητικού τεστ.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διεμήνυσε οτι «από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες».

O κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι όσον αφορά «τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ , κατέστησε απολύτως σαφές ότι οι πιστοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα μπαίνουν στις εκκλησίες μόνο με την επίδειξη rapid test και αν στους ελέγχους που θα γίνονται, διαπιστωθεί ότι δεν τα έχουν, θα επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.

«Στις εκκλησίες πηγαίνουν άνθρωποι ηλικιών που είναι ευάλωτοι στον κορωνοϊό, είτε έχουν εμβολιαστεί κι έχει περάσει το διάστημα που έχουν ανοσία είτε είναι ανεμβολίαστοι. Εκεί από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο είπαμε ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν θωρακισμένοι. Είπαμε λοιπόν ότι θα απαιτείται το τεστ μετά και την υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου και οι επίτροποι της εκκλησίας θα είναι επιφορτισμένοι με το να ελέγχουν αυτή τη διαδικασία και δειγματοληπτικά τα όργανα της Πολιτείας θα κάνουν κι εκεί ελέγχους. Οι πιστοί οφείλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να πειθαρχήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εκκληση της Εκκλησίας στους πιστούς να τηρούν τα μέτρα

Κλείσιμο
Ηδη, η Εκκλησία από τις αρχές Νοεμβρίου είχε απευθύνει έκκληση προς τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρούν επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας».

Η Ιερά Σύνοδος απευθυνόμενη στους πιστούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, ακόμα, έστειλε το μήνυμα, να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr), ενώ προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Επίσης, τονίζει την υποχρεωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κ.λπ. να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr) και επισημαίνει πως ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Ειδήσεις σήμερα:

Τζένη Μπαλατσινού: «Πάνω απ’ όλα είμαι μάνα»

Κορωνοϊός: Από σήμερα τα ραντεβού για την 3η δόση για όσους έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη 2η

Nέα μέτρα: Αλλάζει το ωράριο στα εμπορικά καταστήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ