Ένα εκατoμμύριο μολύνσεις ανεμβολίαστων το επόμενο τρίμηνο προβλέπει ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης

Ένα εκατoμμύριο μολύνσεις ανεμβολίαστων το επόμενο τρίμηνο προβλέπει ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης

O καθηγητής πνευμονολογίας προέβλεψε ότι ποσοστό 5% έως 7% θα καταλήξει στα νοσοκομεία - «Ή θα εμβολιαστούμε όλοι μας, ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε» λέει ο  Νίκος Καπραβέλος

krousmata_fresh_main
Σε μια δυσοίωνη πρόβλεψη για ένα εκατομμύριο μολύνσεις ανεμβολίαστων μέσα στο επόμενο τρίμηνο προχώρησε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

«Είναι προδιαγεγραμμένο ότι το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι», ανέφερε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτιμώντας ότι από τον αριθμό αυτό, ποσοστό 5% έως 7% θα καταλήξει στα νοσοκομεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει των τελευταίων στοιχείων του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 760.592.



Από την πλευρά του, ο καθηγητής Χημείας στο ΑΠΘ Θεόδωρος Καραπάντσιος σημείωσε στην ΕΡΤ ότι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς μπορεί να είναι μέχρι και πενταπλάσιοι στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος πλέον βρίσκεται στους ασυμπτωματικούς που διαχέουν τον ιό χωρίς να το αντιλαμβάνονται.

Στην πορεία της πανδημίας αναφέρθηκε και ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN. Ο ίδιος επανέλαβε την πρότασή του να επεκταθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και μιλώντας σε δραματικό τόνο, είπε: «Ή θα εμβολιαστούμε όλοι μας, ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε».

Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Η άγ(ρ)ια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τα τεστ στις εκκλησίες και το καρφί Μητσοτάκη σε Τσίπρα για το κερί

Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές τα νοσοκομεία είναι στο «κόκκινο» - Συναγερμός για δυτική Αττική

Φωτογραφία: Ο «Μαθιός» με τη γυναίκα του και η «Βασιλική» με τον άντρα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ