Κορωνοϊός - Pfizer: Αποτελεσματικό κατά 90,7% το εμβόλιο σε παιδιά 5-11 ετών

Κορωνοϊός - Pfizer: Αποτελεσματικό κατά 90,7% το εμβόλιο σε παιδιά 5-11 ετών

Τι έδειξαν οι κλινικές μελέτες της Pfizer -  Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται  η απόφαση του FDA για τη χορήγηση του εμβολίου στα παιδιά

emvolio_pfizer
Αποτελεσματικό κατά 90,7% αποδείχτηκε το εμβόλιο της Pfizer στην πρόληψη της συμπτωματικής λοίμωξης Covid σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, σύμφωνα με τα δεδομένα κλινικών δοκιμών που ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία.

Η Pfizer υπέβαλε τις πληροφορίες αυτές στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ο οποίος αναμενόταν να δημοσιεύσει τη δική του ανάλυση των δεδομένων αργότερα μέσα στην ημέρα.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στις δοκιμές της Pfizer, έλαβαν μια δόση 10 μικρογραμμαρίων, μικρότερη από αυτή των 30 μικρογραμμαρίων που χορηγείται σε ενήλικες. Η εταιρεία είπε ότι η δοσολογία ήταν ασφαλής και ότι οι συμμετέχοντες στη δοκιμή εμφάνισαν μόνο ήπιες παρενέργειες.

Από τα 2.268 παιδιά των δοκιμών, σε περισσότερα από τα μισά χορηγήθηκε το κανονικό φάρμακο σε σχέση με το placebo. Δεκαέξι παιδιά που έλαβαν το placebo, εμφάνισαν συμπτώματα της Covid-19, σε σύγκριση με τρία που έλαβαν το εμβόλιο, αποτέλεσμα που μεταφράζεται σε αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη του 90%.

Σημειώνεται πως την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η εισήγηση συμβούλων στον FDA για την έγκριση ή μη της χορήγησης του εμβολίου της Pfizer στα παιδιά 5-11 ετών, ενώ οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές έχουν ήδη αρχίσει να διαθέτουν το εμβόλιο για όσους είναι 12 ετών και άνω.

Ειδήσεις σήμερα:

Με μάσκες και αυστηρή διάρκεια μίας ώρας οι φετινές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Τουρισμός: Σπάει τα ρεκόρ το νότιο Αιγαίο τον Οκτώβριο - Ξεπερνά ακόμα και τις επιδόσεις του 2019

Επίθεση με βιτριόλι: Πλησιάζει η ώρα των ενόρκων για την Έφη Κακαράντζουλα μετά την αγόρευση «καταπέλτη» του εισαγγελέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network