Κορωνοϊός: Η Κίνα ψάχνει την προέλευσή του - Στο μικροσκόπιο χιλιάδες δείγματα αίματος από την Ουχάν

Κορωνοϊός: Η Κίνα ψάχνει την προέλευσή του - Στο μικροσκόπιο χιλιάδες δείγματα αίματος από την Ουχάν

«Αυτό θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε τη χρονολογική εξέλιξη του ξεσπάσματος της πανδημίας», επισημαίνει ο Χουάνγκ Γιανγκζόνγκ, ειδικός σε θέματα παγκόσμιας υγείας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων

koronoios-kina-gouxan
Στο μικροσκόπιο βάζει η Κίνα δεκάδες χιλιάδες δείγματα αίματος από την πόλη Ουχάν, στο πλαίσιο της έρευνας για την προέλευση του κορωνοϊού, σύμφωνα με Κινέζο αξιωματούχο που επικαλείται ρεπορτάζ του CNN.

Η κυβέρνηση του Πεκίνου προχωρά στην κίνηση αυτή καθώς αυξάνεται η διεθνής πίεση για το πώς ξεκίνησε η πανδημία στην Κίνα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα είχε ανακοινώσει ότι τα 200.000 αποθηκευμένα δείγματα από εθελοντές αιμοδότες -όχι ασθενείς- στην Ουχάν, μπορεί να αποτελέσουν πηγή σημαντικών πληροφοριών για την έρευνα.

Τα δείγματα αυτά, που διατηρούνται στο Κέντρο Αίματος της Ουχάν και εκτιμάται ότι χρονολογούνται από το 2019, μπορούν να προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες για τους κατοίκους όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο κορωνοϊός, όπως αναφέρει το CNN επικαλούμενο Κινέζους αξιωματούχους.

Αυτά τα δείγματα αίματος φυλάσσονται επί μία διετία, σε περίπτωση που χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία για τυχόν μηνύσεις που σχετίζονται με τις δωρεές αίματος από όπου προέρχονται.

Η φύλαξή τους πρόκειται σύντομα να λήξει για την περίοδο Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του 2019, τότε που οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι ο ιός άρχισε να εμφανίζεται στους ανθρώπους.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας δήλωσε στο CNN πως είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία για έλεγχο των δειγμάτων και επιβεβαίωσε πως, όταν φθάσει το όριο των δύο ετών για κάθε δείγμα, αυτό θα περάσει από έλεγχο.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε τη χρονολογική εξέλιξη του ξεσπάσματος της πανδημίας», επισημαίνει ο Χουάνγκ Γιανγκζόνγκ, ειδικός σε θέματα παγκόσμιας υγείας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων.

Πρόσθεσε επίσης ότι, τα δείγματα αίματος εάν αποθηκευτούν σωστά, θα μπορούσαν να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για τα πρώτα αντισώματα που εμφάνισαν οι Κινέζοι πολίτες για να καταπολεμήσουν τη νόσο.

Ειδήσεις σήμερα:

H μεγάλη μάχη της Φώφης Γεννηματά με τον καρκίνο - Σε σοκ το ΚΙΝΑΛ, «κύμα» αγάπης από τον κόσμο

Σεισμός στην Κρήτη: Περιμένουν ισχυρό μετασεισμό - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Από απόψε ξεκινά η επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ