Κορωνοϊός - Βρετανία: Ακύρωσε συμφωνία για 100 εκατ. δόσεις εμβολίου από τη γαλλική Valneva

Κορωνοϊός - Βρετανία: Ακύρωσε συμφωνία για 100 εκατ. δόσεις εμβολίου από τη γαλλική Valneva

Ήταν εν μέρει σαφές ότι δεν επρόκειτο να εγκριθεί η χρήση του εμβολίου της Valneva στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ - Η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το εμβόλιο της Valneva

emvolio_kor
Η Βρετανία ακύρωσε το συμβόλαιό της για περίπου 100 εκατ. δόσεις ενός εμβολίου κατά της COVID-19 που αναπτύσσει η γαλλική Valneva εν μέρει διότι ήταν σαφές ότι δεν επρόκειτο να εγκριθεί η χρήση του στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ.

«Υπάρχουν εμπορικοί λόγοι για τους οποίους ακυρώσαμε το συμβόλαιο, αλλά αυτό που μπορώ να της πω είναι πως ήταν επίσης σαφές σε εμάς ότι το εν λόγω εμβόλιο που ανέπτυσσε η εταιρία δεν θα έπαιρνε έγκριση από την MHRA εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο Βρετανός υπουργός Υγείας απαντώντας σε μια ερώτηση Σκωτσέζου βουλευτή.

Στο μεταξύ, η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το εμβόλιο της Valneva και συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις.

«Έχουμε τη βούληση να συνεχίσουμε» τις διαπραγματεύσεις με τη Valneva σε επίπεδο ΕΕ, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας στη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου με θέμα την εκστρατεία εμβολιασμού.

Η Valneva, που έχει εν μέρει την έδρα της στην Νάντη, αναπτύσσει ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 το οποίο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των κλινικών δοκιμών. Είχε ωστόσο υπογράψει ήδη ένα συμβόλαιο με τη βρετανική κυβέρνηση για την παράδοση 100 εκατ. δόσεων σε περίπτωση θετικών αποτελεσμάτων.

Όμως ο όμιλος ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως το Λονδίνο αναίρεσε το συμβόλαιο, ένα σκληρό χτύπημα για την εταιρία καθώς επρόκειτο για τη μοναδική της παραγγελία για αυτό το εμβόλιο. Η μετοχή της έχασε σχεδόν το 40% της αξίας της στο χρηματιστήριο μετά την ανακοίνωση αυτή.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόση αύξηση θα δουν οι καταναλωτές στα τιμολόγια ρεύματος - Παραδείγματα

Ευρωκοινοβούλιο: Οι γάμοι και τα σύμφωνα ομοφύλων να αναγνωρίζονται σε όλη την ΕΕ

Εκλογές με αυτό το υπουργικό συμβούλιο εκτός κι αν συμβεί «κάτι σημειακό», λέει κυβερνητική πηγή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα