Κάμψη των εμβολιασμών καθώς ανοίγουν τα σχολεία: Μόλις 729 έγιναν το τελευταίο 24ωρο

Κάμψη των εμβολιασμών καθώς ανοίγουν τα σχολεία: Μόλις 729 έγιναν το τελευταίο 24ωρο

Η απροθυμία προσέλευσης στα εμβολιαστικά κέντρα εντείνει την ανησυχία των ειδικών για πιθανή έκρηξη κρουσμάτων - Εκστρατεία πειθούς ετοιμάζει η κυβέρνηση - Μήνυμα Μητσοτάκη στους νέους: Έχετε κάνει 17 εμβόλια, κάντε και το 18ο

emvoliastiko-main
Ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας είναι οι επόμενες ημέρες καθώς το «πρώτο κουδούνι» που θα χτυπήσει αύριο σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η αγωνία των ειδικών εντείνεται από την κάμψη που παρουσιάζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι σήμερα, πραγματοποιήθηκαν μόλις 729 εμβολιασμοί σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που ανακοινώθηκαν οι περισσότεροι εμβολιασμοί έγιναν στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών (136) ακολούθησε ο Βόρειος Τομέας με 107 ενώ στη Θεσσαλονίκη που παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο έγιναν 62. Σε 31 Περιφερειακές Ενότητες είχαμε μονοψήφιο αριθμό εμβολιασμών ενώ σε 24 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας δεν έγινε ούτε ένας!

Emboliasmoi12_


Από την έναρξη του προγράμματος Ελευθερία έχουν πραγματοποιηθεί 5.845.265 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με τους επιστήμονες να υπογραμμίζουν ότι για να χτιστεί το τείχος ανοσίας θα πρέπει να εμβολιαστούν περίπου 8 εκατομμύρια.

Κλείσιμο
Υπό τον φόβο μιας ενδεχόμενης επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης τις επόμενες ημέρες, από την επανέναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας η κυβέρνηση εναποθέτει ελπίδες στα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που θα ξεκινήσουν να ισχύουν από αύριο 13/9 αλλά και σε μια νέα εκστρατεία πειθούς την οποία «εγκαινίασε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τα παιδιά που έχουν κάνει 17 εμβόλια να κάνουν και το 18ο .

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τη ΔΕΘ αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων, καθώς και στον εμβολιασμό των παιδιών 12 ετών και άνω.

Όπως είπε, «τα σχολεία ανοίγουν αύριο, ανοίγουν με περισσότερους εκπαιδευτικούς», ενώ απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο είναι πιθανό να ξανακλείσουν τα σχολεία λόγω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός απάντησε πως «πρόθεση μας τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά».

«Τα σχολεία ανοίγουν αύριο, πιστεύω σε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Με μεγαλύτερη αυτονομία και περισσότερους εκπαιδευτικούς. Πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να μείνουν ανοικτά. Έχουμε ξεκάθαρα πρωτόκολλα αλλά δεν είμαι σε θέση να προβλέψω την πορεία της πανδημίας. Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμών στα παιδιά. Κάνω έκκληση στους γονείς. Στα παιδιά μας κάνουμε 17 εμβόλια. Αυτό είναι το 18ο» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι βέβαιο ότι πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά άνω των 12 ετών» είπε και απηύθυνε έκκληση «σε γονείς, αλλά και σε μεγαλύτερα παιδιά να εμβολιαστούν».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κα Κεραμέως τόνισε ότι το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και κάλεσε τα παιδιά να εμβολιαστούν και αυτά. Επεσήμανε, δε, ότι τα σχολεία ανοίγουν με το τρίπτυχο "εμβόλια-μάσκες-πολλά τεστ".

«Ο στόχος μας για φέτος είναι διττός: αφ' ενός η διασφάλιση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας με όπλο τον εμβολιασμό, και τα πρόσθετα μέτρα προστασίας που έχει εισηγηθεί η Επιτροπή Ειδικών, όπως οι εντατικοί εργαστηριακοί και αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, αφετέρου η υλοποίηση των σημαντικών καινοτομιών για ένα σχολείο πιο σύγχρονο, πιο ελεύθερο και αυτόνομο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Παιδείας.

Ειδήσεις σήμερα

Γιώργος Ανατολάκης: Από τα γήπεδα και τη Βουλή, κούριερ στη Θηβών

Στα 1.319 τα νέα κρούσματα - 378 οι διασωληνωμένοι, 28 θάνατοι

Formula 1: Σφοδρή σύγκρουση Φερστάπεν-Χάμιλτον - Γλίτωσε για λίγους πόντους ο Βρετανός - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ