ΗΠΑ - «O γιατρός των Αμερικανών»: Ντοκιμαντέρ για τον Φάουτσι από το National Geographic

ΗΠΑ - «O γιατρός των Αμερικανών»: Ντοκιμαντέρ για τον Φάουτσι από το National Geographic

«Το δημόσιο πρόσωπο της πανδημίας», τον γιατρό Άντονι Φάουτσι, αποθεώνει ντοκιμαντέρ του National Geographic

Fauci
Οι Αμερικανοί τον λατρεύουν... όχι, όμως, όλοι.

Ο «γιατρός των Αμερικανών», όπως τον αποκαλούν χαρακτηριστικά οι «Los Αngeles Times», Άντονι Φάουτσι, είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος σε θέματα πανδημίας στις ΗΠΑ.

Από τα χείλη του κρέμονται πολλοί Αμερικανοί, ενώ ο χώρος της επιχειρήσεων δεν άφησε να πάει χαμένη η λαοφιλία του.

Μπλουζάκια και κούπες καφέ με τον Φάουτσι κάνουν θραύση στις προθήκες καταστημάτων, ενώ οι συμπολίτες του αναμένουν εναγωνίως το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει το National Geographic και ρίχνει φως στη ζωή του.

Fauci | Official Trailer | National Geographic Documentary Films


Κλείσιμο
Δύο σκηνοθέτες, οι βραβευμένοι με Emmy, John Hoffman -γνωστός από το «Sleepless in America»- και Janet Tobias -γνωστή από το «Unseen Enemy»- σκιαγραφούν τον άνθρωπο και επιστήμονα «Φάουτσι»: τον γιατρό που επί 40 χρόνια είναι αφιερωμένος στην επιστήμη του και στα 80 βρέθηκε αντιμέτωπος με μία μεγάλη πρόκληση που απειλεί την δημόσια υγεία ανά τον κόσμο: τη νόσο Covid- 19.

To ντοκιμαντέρ δεν αφορά μόνον τη δουλειά του Φάουτσι για την COVID-19, αλλά θα ρίξει φως και στις προηγούμενες προσπάθειές του να αντιμετωπίσει, ως δημόσιος λειτουργός επί επτά προεδρίες, τα πάντα: από το AIDS μέχρι τον ιό Έμπολα.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει συνεντεύξεις των Τζορτζ Μπους, Μπιλ Γκέιτς, της διευθύντριας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ (NIH), καθηγήτριας Φράνσις Κόλινις, όπως και μελών της οικογένειας και φίλων του Φάουτσι.

Στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ «Fauci» είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ Dan Cogan -γνωστός από το «Icarus- και η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ Liz Garbus -γνωστή από το ντοκιμαντέρ για τη Nina Simone, «What Happened, Miss Simone?».

Οι δημιουργοί υπόσχονται «να δώσουν μια ξεχωριστή ματιά στη μακρόχρονη επαγγελματική καριέρα και την προσωπική ζωή αυτού του ιδανικού δημόσιου λειτουργού και Αμερικανού ήρωα, ο οποίος μετά από μια ζωή στη δημόσια υπηρεσία, ήρθε αντιμέτωπος με μία πανδημία, η σφοδρότητα της οποίας δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία».

Ο επιδημιολόγος που γεννήθηκε στο Μπρούκλιν και σπούδασε Ιατρική στο Κορνέλ είναι ένας ενθουσιώδης επιστήμονας, ο οποίος βρέθηκε στη δίνη επικριτικών σχολίων από την ομάδα πανδημίας υπό την ηγεσία του Τραμπ.

Στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους ο Άντονι Φάουτσι απεικονίζεται στο δεύτερο σπίτι του, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ και στην οικία του, με την σύζυγό του, νοσοκόμα Κριστίν Γκρέιντι.

Κι ενώ πολλοί περιμένουν εναγωνίως να δουν το ντοκιμαντέρ, ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο «Axios», υπογραμμίζει ότι το «φινάλε του παιχνιδιού θα είναι να καταστείλουμε τον ιό».

«Αυτή τη στιγμή παραμένουμε ακόμη σε φάση πανδημίας αφού έχουμε 160.000 νέα κρούσματα ημερησίως» παρά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης Μπάιντεν.

«Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος νέων κρουσμάτων μειώθηκε ελαφρώς σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα στα 140.0000, αλλά σε τόσο υψηλά επίπεδα παραμένει ανέφικτη η επιστροφή σε κάποιας μορφής κανονικότητα», υπογράμμισε ο Φάουτσι. «Σε μια χώρα με το δικό μας μέγεθος δεν μπορείς να έχεις 100.000 κρούσματα την ημέρα. Πρέπει να πέσουμε πολύ κάτω από τις 10.000 για να αρχίσουμε να νιώθουμε άνετοι», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, η ιστοσελίδα «The Intercept» αποκάλυψε εκατοντάδες έγγραφα τα οποία υποστηρίζουν ότι η Ουάσινγκτον διοχέτευσε μέσω του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων -του οποίου επικεφαλής είναι ο Φάουτσι- 3,1 εκατ. δολάρια στην αμερικανική ΜΚΟ «EcoHealth Alliance» για να υποστηρίξει την έρευνα για κορωνοϊούς σε νυχτερίδες.

Σύμφωνα με την αναφορά που δημοσίευσε η ιστοσελίδα, από τα χρήματα αυτά περίπου 506.690 ευρώ χρησιμοποιήθηκαν εν μέρει από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν για να βρεθούν και να τροποποιηθούν κορωνοϊοί από νυχτερίδες που θα μπορούσαν να μολύνουν τους ανθρώπους.

Ειδήσεις σήμερα:

Σχολεία: Αυτά είναι τα υγειονομικά μέτρα για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις

AstaZeneca: «Το εμβόλιο προσφέρει ισχυρή προστασία ένα χρόνο μετά τη χορήγησή του»

Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ: Η Ελλάδα είναι πρώτη σε ώρες εργασίας και τελευταία σε ποιότητα απασχόλησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ