H Moderna ετοιμάζει μονοδοσικό εμβόλιο για τρίτη δόση κορωνοϊού και γρίπη

H Moderna ετοιμάζει μονοδοσικό εμβόλιο για τρίτη δόση κορωνοϊού και γρίπη

Η φαρμακοβιομηχανία χρησιμοποιεί την τεχνολογία mRNA για να «δώσει λύσεις σε κάποιες από τις μεγαλύτερες υγειονομικές προκλήσεις»

moderna-emvolio-arthro
Μονοδοσικό εμβόλιο που θα «χτυπά» ταυτόχρονα τον κορωνοϊό και την εποχική γρίπη αναπτύσσει η εταιρεία Moderna.

Μέσω της τεχνολογίας mRNA, η Moderna ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο θα συνδυάζει την τρίτη ενισχυτική δόση κατά του κορωνοϊού και την ετήσια δόση κατά της γρίπης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Στεφάν Μπανσέλ δήλωσε «περήφανος για την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα της Moderna», προσθέτοντας ότι η τεχνολογία mRNA μπορεί να δώσει λύσεις σε κάποιες από τις μεγαλύτερες υγειονομικές προκλήσεις «από νόσους που επηρεάζουν εκατομμύρια μέχρι σπάνιες ασθένειες που αφορούν κάποιες δεκάδες ανθρώπους, έως και φάρμακα που θα προσαρμόζονται σε ατομικό επίπεδο».

«Σήμερα ανακοινώνουμε το πρώτο βήμα για το νέο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα που αφορά το αναπνευστικό και πρόκειται για τη δημιουργία ενός μονοδοσικού εμβολίου, το οποίο θα συνδυάζει μια τρίτη δόση - ενισχυτική για την COVID-19 και ένα booster για την εποχική γρίπη», ανακοίνωσε. 

Η εταιρεία θεωρεί ότι η τεχνολογία mRNA θα έχει πλεονεκτήματα έναντι των κοινών εμβολίων της γρίπης, καθώς θα υπάρχει δυναμική για βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και μεγαλύτερη ταχύτητα στην παρασκευή. 

Κλείσιμο


Με βάση τα στοιχεία της φαρμακοβιομηχανίας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, μια τρίτη δόση εμβολίου ίση με 50 mg, ήτοι η μισή ποσότητα από τις δύο πρώτες δόσεις, ανέβασε τα επίπεδα αντισωμάτων που δρουν κατά της μετάλλαξης Δέλτα κατά 40 φορές. Πρόσφατη ανάλυση της Mayo Clinic έδειξε ότι το εμβόλιο mRNA κατά της Covid-19 έχει αποτελεσματικότητα 76% έναντι της μετάλλαξης Δέλτα, που είναι πλέον και η κυρίαρχη και δείχνει να είναι πιο ανθεκτική έναντι των εμβολίων. 

moderna_apotel




Συνεχίζονται οι μελέτες για το εμβόλιο κορωνοϊού σε παιδιά 6 μηνών έως 12 ετών

Η εταιρεία έδωσε πληροφορίες για τις εν εξελίξει δοκιμές, σε μεσαίο στάδιο, που αφορούν το εξουσιοδοτημένο εμβόλιο COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως κάτω των 12 ετών.

Το εμβόλιο, το οποίο έλαβε την άδεια έκτακτης ανάγκης για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, βρίσκεται υπό αναθεώρηση του FDA για χρήση σε εφήβους.

Στο πλαίσιο της παιδιατρικής δοκιμής, η εταιρεία δήλωσε ότι θα δοκιμάσει 50 μικρογραμμάρια του εμβολίου της σε μια ομάδα μελέτης 4.000 παιδιών, μεταξύ 6 ετών και κάτω των 12 ετών.



Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο επικεφαλής της Moderna αναφέρθηκε στα 37 προγράμματα με την τεχνολογία mRNA που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκ των οποίων 22 έχουν πει στη φάση των κλινικών δοκιμών. 




Ειδήσεις σήμερα:

Πέτρος Φιλιππίδης: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισής του

Μίκης Θεοδωράκης: Στη γη της Κρήτης το «Παλικάρι»

Πάτρα: Εργαζόμενος στο Νοσοκομείο του Ρίου ο 50χρονος που μήνυσε γιατρούς γιατί τον διασωλήνωσαν!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ