Ισραήλ: Έγινε παγκόσμιο hot spot κρουσμάτων κορωνοϊού - Νέο κύμα και στην Βρετανία φοβούνται οι ειδικοί

Ισραήλ: Έγινε παγκόσμιο hot spot κρουσμάτων κορωνοϊού - Νέο κύμα και στην Βρετανία φοβούνται οι ειδικοί

Τα στοιχεία της ερευνητικής ομάδας Our World in Data του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δείχνουν ότι υπήρχε ρεκόρ κρουσμάτων στο Ισραήλ , χθες Τετάρτη - Η Daily Mail καταγράφει ανησυχία των ειδικών για εκτίναξη κρουσμάτων τον χειμώνα και  στη Βρετανία - Πιέζουν για να προγραμματιστεί άμεσα η τρίτη δόση εμβολίου

israel_pandemic
Το Ισραήλ έχει γίνει παγκόσμιο hot spot κορωνοϊού παρά το γεγονός ότι πρωτοστατεί στον εμβολιασμό - και σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail , αυτό εκλαμβάνεται ως μία ένδειξη ότι και άλλες χώρες που έχουν υψηλούς δείκτες ανοσοποίησης όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ είναι ακόμα ευάλωτες σε ένα νέο κύμα κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με στοιχεία της ερευνητικής ομάδας Our World in Data του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δείχνουν ότι υπήρχε ρεκόρ κρουσμάτων χθες Τετάρτη στο Ισραήλ. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 1.892 κρούσματα ανά 1 εκατ. πολίτες (0,2% του συνολικού πληθυσμού της χώρας).

Αυτός ήταν ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων μετά τη Μογγολία όπου καταγράφηκαν 1.119 κρούσματα - ανά εκατομμύριο κατοίκων . Η πεντάδα ολοκληρώθηκε με το Κοσσυφοπέδιο (980), τη Γεωργία (976) και το Μαυροβούνιο (909).

Το Ισραήλ έχει καταγράψει σταθερά μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης στον κόσμο από τα μέσα Αυγούστου εν μέσω ενός πρωτοφανούς νέου κύματος, παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις πιο εμβολιασμένες χώρες στον κόσμο.

Σημειώνεται πως χθες Τετάρτη 522 άνθρωποι ανά 1 εκατ. στο Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκαν θετικοί ενώ στις ΗΠΑ βρέθηκαν θετικοί περίπου 595. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανοσία που αποκτάται από τα εμβόλια αρχίζει να λυγίζει μπροστά στη μετάλλαξη Δέλτα. 

Ενώ το Ισραήλ βλέπει να καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων, τα εμβόλια εξακολουθούν να προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες ενώ οι θάνατοι από covid φτάνουν στο μισό περίπου όσων καταγράφονταν στο δεύτερο κύμα που γνώρισε η χώρα. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο μήνα σημειώθηκε απότομη αύξηση θανάτων. 

Το Ισραήλ προσφέρει εδώ και ένα μήνα την τρίτη δόση σε άτομα άνω των 12 ετών, τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού βοήθησε στον περιορισμό των αυξανόμενων εισαγωγών στα νοσοκομεία. 

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα , σύμφωνα με την Daily Mail, υπάρχουν παροτρύνσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να ξεκινήσει ένα μαζικό πρόγραμμα ενίσχυσης των εμβολιασμένων για να αποφευχθεί ένα νέο θανατηφόρο κύμα τον χειμώνα. Ωστόσο δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις και έτσι η Βρετανία βρίσκεται πίσω από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ που προσφέρουν την τρίτη δόση στους πλήρως εμβολιασμένους. 

Σύμφωνα με τον Neil Ferguson του SAGE τον χειμώνα αναμένεται αύξηση κρουσμάτων στη Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα πολλοί ειδικοί φοβούνται ότι το άνοιγμα των σχολείων στη Γηραιά Αλβιόνα θα προκαλέσει έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού. 


Ειδήσεις σήμερα

Στα 2.840 τα νέα κρούσματα - 332 ανεμβολίαστοι από τους 362 διασωληνωμένους

Μαργαρίτα Θεοδωράκη στο protothema.gr: «Θα σεβαστώ κάθε επιθυμία του πατέρα μου»

Κυπαρισσία: Σε γυναίκα ηλικίας γύρω στα 40 ανήκει ο «τσιμεντωμένος» σκελετός - Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK