Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Πλήρως εμβολιασμένο το 70% των ενηλίκων στην Ε.Ε.

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Πλήρως εμβολιασμένο το 70% των ενηλίκων στην Ε.Ε.

«Πρέπει να βοηθήσουμε και τον υπόλοιπο κόσμο να εμβολιαστεί» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν – Ετοιμότητα για διάθεση ενισχυτικών δόσεων ζήτησε η Στέλλα Κυριακίδου

ursula_von_der_leyen
Το 70% των ενηλίκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο twitter η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολλούς ανθρώπους που κατέστησαν δυνατή αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Πρέπει όμως να πάμε πιο πέρα» ανέφερε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε ανάρτησή της στο Twitter, σημειώνοντας ότι πρέπει να εμβολιαστούν περισσότεροι Ευρωπαίοι. «Πρέπει να βοηθήσουμε και τον υπόλοιπο κόσμο να εμβολιαστεί» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τους εταίρους της.




Ικανοποίηση για την επίτευξη του στόχου του 70% των πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων εξέφρασε η Επίτροπος Υγείας Στέλλας Κυριακίδου. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι οι νέες μεταλλάξεις καθιστούν απαραίτητο να ανέβει κι άλλο το ποσοστό.

Η κ. Κυριακίδου υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει η ετοιμότητα για διάθεση ενισχυτικών δόσεων «εάν τα επιστημονικά στοιχεία συνηγορούν πως αυτός είναι ο τρόπος προς τα εμπρός».

Κλείσιμο
«Σήμερα μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανοι γιατί η Ευρωπαϊκή Εμβολιαστική Στρατηγική μας απέδωσε, πετυχαίνοντας τον στόχο, που είχαμε θέσει τον Ιανουάριο, για 70% πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειές μας να τερματισθούν η πανδημία και οι επιπτώσεις της στις κοινωνίες και στις οικονομίες, αλλά κυρίως στις ανθρώπινες ζωές που χάνονται», ανέφερε η Επίτροπος Υγείας.







Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργοποίηση Αποστολάκη: Πληροφορίες ότι δεν αποδέχεται

ΗΠA: Οι εργαζόμενοι στην AstraZeneca θα εμβολιαστούν με... Pfizer, Moderna ή Johnson&Johnson

Δημοσκόπηση - κόλαφος για Μπάιντεν: Λιγότεροι από το 40% των Αμερικανών εγκρίνουν τους χειρισμούς του στο Αφγανιστάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK