Κορωνοϊός - Γερμανία: Αυστηρότεροι περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους

Κορωνοϊός - Γερμανία: Αυστηρότεροι περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους

Η πρόσβαση σε εστιατόρια, κομμωτήρια, κλινικές, πισίνες και άλλους εσωτερικούς χώρους θα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί, σε όσους έχουν αναρρώσει και σε έχουν κάνει ή διαγνωστικό τεστ το οποίο βέβαια θα είναι αρνητικό

german_corona_09
Παρά τους περιορισμούς που ήδη ισχύουν στην καθημερινή ζωή για τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, δεν παρατηρείται προς το παρόν στα κέντρα εμβολιασμού και τα ιατρεία της Γερμανίας, τα οποία είναι εξουσιοδοτημένα να εμβολιάζουν και αυτά, μια γενική αντιστροφή της αρνητικής τάσης για εμβολιασμό.

Ωστόσο, σε ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια υπάρχουν ενδείξεις για μια ελαφρά αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών, το οποίο όμως είχε πρόσφατα μειωθεί σε σημαντικό βαθμό. Άλλα κρατίδια αναμένουν αυξανόμενο αριθμό εμβολιασμών. Αν και πότε θα συμβεί δεν μπορεί να προβλεφθεί. Αυτό προκύτει από έρευνα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Από σήμερα Δευτέρα, θα ισχύσουν μερικώς διευρυμένοι περιοριστικοί κανόνες όταν τα επίπεδα μόλυνσης είναι υψηλά στη Γερμανία: έτσι, η πρόσβαση σε εστιατόρια, κομμωτήρια, κλινικές, πισίνες και άλλους εσωτερικούς χώρους θα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί, σε όσους έχουν αναρρώσει και σε έχουν κάνει ή διαγνωστικό τεστ το οποίο βέβαια θα είναι αρνητικό.

Πριν από μια εβδομάδα, η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών της Γερμανίας (Stiko) συνέστησε εμβολιασμούς για όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω και αυτό αναμένεται να επηρέασει το ποσοστό των εμβολιασμών.

Επίσης, από τις 11 Οκτωβρίου, τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ δεν θα διατίθενται πλέον δωρεάν στην Γερμανία, κάτι το οποίο ίσως επηρεάσει επίσης θετικά το ποσοστό των εμβολιαζομένων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Παράθυρο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Δημόσιο: «Είναι ένα ενδεχόμενο, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί» λέει η κυβέρνηση

ΠΟΥ: Να καθυστερήσει η 3η δόση με το ενισχυτικό εμβόλιο κατά της Covid

Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ: Εμβολιαστείτε για να σώσουμε την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ