Τουρκία: Στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου τριμήνου τα κρούσματα κορωνοϊού

Τουρκία: Στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου τριμήνου τα κρούσματα κορωνοϊού

Οι μολύνσεις πλησιάζουν τα 6 εκατομμύρια, ενώ τα θύματα της πανδημίας έχουν ξεπεράσει τις 52.000

turkey_covid_pazar
Το τουρκικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 124 ασθενείς με την COVID-19, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στους 52.437 νεκρούς ως αυτό το στάδιο από την 11η Μαρτίου 2020, όταν εκδηλώθηκε στην επικράτεια της Τουρκίας.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 26.597 κρούσματα του SARS-CoV-2 (επί συνόλου 264.647 τεστ), με τις καταγεγραμμένες μολύνσεις να φθάνουν τις 5.968.868.

Ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων βρίσκεται σχεδόν στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου τριμήνου, ενώ ο αριθμός των θυμάτων κοντά στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου διμήνου. Κι αυτό ενώ μόλις στις αρχές Ιουλίου, οι μολύνσεις δεν ξεπερνούσαν πολύ τις 4.000.

Η αναζωπύρωση της πανδημίας και οι δασικές πυρκαγιές καταφέρνουν πλήγμα στις ελπίδες για την αναζωογόνηση του τουρισμού.

Τα δύο τρίτα των ενηλίκων στη χώρα έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου για την COVID-19, λίγοι περισσότεροι από τους μισούς δύο, κάποιοι ακόμη και τρεις.

Αφότου άρχισε στην Τουρκία εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης, τη 14η Ιανουαρίου –αξιοποιείται κυρίως το εμβόλιο της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinovac Biotech– έχουν λάβει μια δόση 42,55 εκατομμύρια πολίτες, 30,47 εκατ. μια δεύτερη, ενώ συνολικά έχουν χορηγηθεί από τις αρχές πάνω από 79,01 εκατ. δόσεις, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 6 εκατ. τρίτων, ενισχυτικών, κυρίως σε μέλη του υγειονομικού προσωπικού και σε πρόσωπα ηλικίας άνω των 50 ετών.


Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιές: Αποζημιώσεις «fast track» για τους πυρόπληκτους: Όλο το πακέτο που θα εγκριθεί στο υπουργικό συμβούλιο - Πώς θα δοθούν

Πύρινος εφιάλτης: Ιστορίες και δάκρυα στα μέτωπα της τραγωδίας

Αλγερία: Τουλάχιστον 42 οι νεκροί στις πυρκαγιές που σαρώνουν τον βορρά της χώρας - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ