Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης: Πάνω από 200% η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης: Πάνω από 200% η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα στη Θεσσαλονίκη

«Για να μειώσουμε τα κρούσματα μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός» - «Πάνω από 18.000 κρούσματα ημερησίως από τον Σεπτέμβριο» - Τι είπε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού - Δείτε το βίντεο

krousmata534
Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, εάν τον Σεπτέμβρη έχει εμβολιαστεί μόνο του 53% του πληθυσμού, τότε τα κρούσματα θα φτάσουν τα 18.000 ημερησίως ενώ πρόσθεσε ότι αν οι εμβολιασμοί φτάσουν στο 65% του πληθυσμού, θα έχουμε πάλι μια δύσκολη περίοδο, αλλά όχι με 18.000 κρούσματα την ημέρα.

«Για να μειώσουμε τα κρούσματα μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός», υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα πρέπει να τηρούμε και τα μέτρα προστασίας και να γίνονται γίνονται self test για να προλάβουμε την μετάδοση.

Σημείωσε ακόμα ότι ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων είναι πολύ χαμηλός, ενώ όπως «η αύξηση στα λύματα είναι πάνω από 200% και ανεβαίνει και στην Θεσσαλονίκη». «Αν θέλουμε να δράσουμε προληπτικά θα πρέπει να γνωρίζουμε την τάση πολύ νωρίς», τόνισε και απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός, είπε ότι θα πρέπει να είναι στους υγειονομικούς, σε χώρους φροντίδας ηλικιωμένων, στην εστίαση αλλά και στους εκπαιδευτικούς.

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccqx8y7sal9l-sf)
Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα

Εβδομάδα «προσαρμογής» στην μετάλλαξη Δέλτα: Δεύτερες σκέψεις για εστίαση - Στην εκκίνηση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Θήβα: Ανησυχία για τους σεισμούς – Δεκάδες δονήσεις το Σαββατοκύριακο

Κατώτατος μισθός – Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα αποφασίσει στο τέλος Ιουλίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK