Σαρηγιάννης: Κάτω από 1.000 τα κρούσματα περί τις 15 Ιουνίου

Σαρηγιάννης: Κάτω από 1.000 τα κρούσματα περί τις 15 Ιουνίου

Τι είπε για τα κορωνοπάρτι – Γραβάνης: Είναι ώρα να ανοίξει η συζήτηση για προνόμια στους εμβολιασμένους

lockdown-art
Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, τους εμβολιασμούς αλλά και το φαινόμενο των κορωνοπάρτι μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, αναφερόμενος στα πάρτι που διοργανώνονται είπε πως: «Γενικά με τέτοιες συμπεριφορές αυτό που κάνουν είναι να δυσχεραίνουν το καλοκαίρι μας». Προέβλεψε πάντως πως περί τις 15 του μήνα, θα είμαστε κάτω από τα 1.000 κρούσματα.

Εντούτοις, με φαινόμενα όπως ο συνωστισμός 3.000 νέων που επιδίδονται σε πάρτυ είναι εξαιρετικά πιθανή η ανάσχεση της πτώσης, δεδομένου ότι και το ποσοστό εμβολιασμών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο παραδέχτηκε ο κος Σαρηγιάννης.

Την εκτίμηση πως είναι στιγμή να γίνει συζήτηση για προνόμια εμβολιασμένων εξέφρασε από πλευράς του ο καθηγητής Φαρμακολογίας Α. Γραβάνης.

«Ξέρετε εμείς στην επιστήμη αγαπούμε να διαβάζουμε τα νούμερα και όχι να συζητάμε γενικότητες» είπε και ανέφερε εν συνεχεία πως το Ισραήλ στο οποίο το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων αγγίζει το 60%, το Σάββατο κατέγραψε μηδέν κρούσματα ενώ πριν λίγους μήνες οι ημερήσιες μολύνσεις από κορωνοιό έφταναν στις 10-15.000 ημερησίων.

«Η διαφορά έγινε διότι εμβολιάστηκε ταχύτατα η συντριπτική πλειοψηφία των Ισραηλινών πολιτών», τόνισε και υπενθύμισε πως στην Ελλάδα έχουμε ήδη δώσει 6 εκατ. δόσεις εμβολίων και μόνο 2 συνάνθρωποι μας χάθηκαν από το εμβόλιο την ώρα που περί τους  12.500 συμπολίτες μας έχουν πεθάνει από κορωνοιό.

Κλείσιμο
«Είναι προφανές πως εάν δεν υπάρχει άλλο, πιο αποτελεσματικό στην διασπορά στέλεχος, τα εμβόλια θα κάνουν την δουλειά τους» πρόσθεσε ο κος Γραβάνης αναφορικά με την δραστικότητα των εμβολίων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Στον ανακριτή οι κόρες του ζευγαριού για να ξεδιπλώσουν το χρονικό του εφιάλτη

Πάτρα: Δυο «κορωνοπάρτι» με πάνω από 2.000 άτομα στην περιοχή Πλαζ - Δείτε βίντεο

Ντουμπάι: Μια ξέφρενη ελληνική βραδιά μόνο για εμβολιασμένους -Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK