ECDC: Κάτω από το 4% ο δείκτης θετικότητας - «Πορτοκαλί» το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας

ECDC: Κάτω από το 4% ο δείκτης θετικότητας - «Πορτοκαλί» το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας

Νησιά του βορείου Αιγαίου, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου βρίσκονται στο «κίτρινο» - Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες με τα περισσότερα τεστ

xartis
Σταθερή είναι η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, αναφορικά με τα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Στον συνδυαστικό χάρτη του ECDC με δεδομένα των δύο τελευταίων εβδομάδων (27 Μαΐου-3 Ιουνίου) που αφορούν στον δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι στο «πορτοκαλί», εκτός από νησιά του βορείου Αιγαίου και του μεγαλύτερου μέρους της Πελοποννήσου, που βρίσκονται στο «κίτρινο».
xartis_ecdc
Την ίδια ώρα η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται καθώς σε αρκετές περιοχές κυριαρχεί το «κίτρινο», ωστόσο υπάρχουν και περιοχές που παραμένουν σε «πορτοκαλί». Στο μεταξύ όπως φαίνεται στον πανευρωπαϊκό χάρτη πολλές χώρες βρίσκονται στο «κίτρινο», με εξαίρεση ένα μέρος της Γαλλίας και της Ισπανίας.

xartis_ecdc_1


Από την άλλη πλευρά o δείκτης θετικότητας είναι κάτω από το 4% με αποτέλεσμα η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών - ανάμεσά τους και η Ελλάδα - να βάφονται με «πράσινο» χρώμα.
xartis_ecdc_2

Κλείσιμο
Τέλος όσον αφορά τον αριθμό των τεστ για τον κορωνοϊό η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο βαθύ «πράσινο» καθώς διενεργεί πάνω από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.


Ειδήσεις σήμερα:

Κέλλας: Παροχή ψηφιακού πιστοποιητικού covid-19 με μία δόση εμβολίου σε όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό


Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στο Αίγιο - Αισθητός και στην Αττική


Στα 1.239 τα νέα κρούσματα - 476 οι διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ