Πανδημία-Χιλή: Αύξηση κρουσμάτων κατά 21% παρά την πρόοδο της εκστρατείας εμβολιασμού

Πανδημία-Χιλή: Αύξηση κρουσμάτων κατά 21% παρά την πρόοδο της εκστρατείας εμβολιασμού

Το 80% των μολύνσεων είναι άνθρωποι που είτε δεν έχουν λάβει καμία δόση εμβολίου, ή δεν έχουν λάβει τη δεύτερη, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας

chile_vaccin_covid
Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες δεκατέσσερις ημέρες καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 κατά 21%, προτρέποντας για ακόμη μια φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

«Θα ξεπεράσουμε αυτή την αύξηση των κρουσμάτων μαζί, χέρι-χέρι με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του εμβολιασμού», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, ο Ενρίκε Πάρις.

Η αύξηση των μολύνσεων καταγράφηκε παρά την πρόοδο της εκστρατείας ανοσοποίησης, στο πλαίσιο της οποίας έχει λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων του πάνω από το 52% του πληθυσμού-στόχου.

Ο κ. Πάρις επισήμανε ότι το 80% των μολύνσεων είναι άνθρωποι που είτε δεν έχουν λάβει καμία δόση εμβολίου, ή δεν έχουν λάβει τη δεύτερη, χωρίς να δώσει πιο λεπτομερείς αριθμούς. Προειδοποίησε ωστόσο πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είναι «3,23 φορές πιθανότερο να χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο, 3,57 φορές πιθανότερο να εισαχθούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας και 4,5 φορές πιθανότερο να υποκύψουν».

Κατά τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.772 κρούσματα του SARS-CoV-2 – τις προηγούμενες τρεις ημέρες είχαν ξεπεράσει το όριο των 8.000 – με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει τους 1.377.507. Το ίδιο διάστημα υπέκυψαν 121 ασθενείς με την COVID-19, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων να φθάνει τους 29.168 νεκρούς μέχρι εδώ.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα έχουν πλέον φθάσει τα 44.928. Ο αριθμός τους αυξάνεται το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας ανησυχία σε επιδημιολόγους.


Ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού - Τι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Πώς ξέσπασε η πανδημία - Γιατί οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες «βλέπουν» διαρροή του ιού από εργαστήριο στην Ουχάν

Survivor: Το μεγάλο δώρο του Ηλία, το... γύρισμα της μπιφτέκας και η «σκούπα» του Γιάννη Αντετοκούνμπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK