Γεωργαντάς: Μέσα στην εβδομάδα το ψηφιακό πιστοποιητικό στην Ελλάδα

Γεωργαντάς: Μέσα στην εβδομάδα το ψηφιακό πιστοποιητικό στην Ελλάδα

Η ηλικιακή ομάδα 30-34 έκλεισε πάνω από 110.000 ραντεβού για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια σε μία μέρα – Δείτε το βίντεο

emvoliasmos-main11
Για την πορεία της πανδημίας αλλά και του εμβολιασμού στην χώρα μας μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Κυριακής, αναφερόμενος στην πρόσφατη παρουσίαση του ψηφιακού πιστοποιητικού το οποίο θα κάνει πανευρωπαϊκά πρεμιέρα την 1η Ιουλίου, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε πως στην Ελλάδα θα είναι έτοιμο ακόμα και εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Παράλληλα, σημείωσε πως η κατάργηση των self –test στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως εξετάζεται με την αλλαγή πιθανότατα να τίθεται σε ισχύ από τις 15 Ιουνίου και έπειτα. Σημείωσε πάντως πως αυτό είναι κάτι που ζητούν οι επιστήμονες.

Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι στην Ελλάδα από χθες δύο εκατομμύρια πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι. «Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες είμαστε κοντά στο 70% ή και πάνω από το 70%. Μαζί με τα προγραμματισμένα ραντεβού. Όταν ολοκληρωθούν αυτοί οι εμβολιασμοί θα είμαστε κοντά στο 70%» σημείωσε.

Αναφορικά με το χθεσινό άνοιγμα όλων των εμβολίων για τους 30-34, κλείστηκαν σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά περισσότερα από 110.000 ραντεβού σε μία μέρα. «Μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή σε αυτή την κατηγορία. Από τους 680.000 που ανήκουν στους 30-34, μεγάλος αριθμός έχει ήδη εμβολιαστεί στις κατηγορίες που προηγήθηκαν».

Επιπλέον, γνωστοποίησε, ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό τον ανθρώπων που δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους. «Όποιος θέλει να εμβολιαστεί θα διευκολυνθεί με κάθε τρόπο σε αυτό» είπε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθούν στην επιχείρηση του εμβολιασμού και τα φαρμακεία.

Δείτε το βίντεο:

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbqcfplf3f4h-sf)

Ειδήσεις σήμερα 

Φρίκη στον Καναδά: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με 215 παιδιά σε παλιό σχολείο στη Βρετανική Κολομβία -Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός: Ανάρπαστα τα ραντεβού – Σπάσαμε το φράγμα των δύο εκατ. πλήρως εμβολιασμένων

Ψυχολόγος Καρολάιν: Μόνο τα καλύτερα έχω να πω για το ζευγάρι - Τι μου έλεγε η κοπέλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK