Μπολσονάρου: «Οι ΗΠΑ θα στείλουν σύντομα εμβόλια στην Βραζιλία»

Μπολσονάρου: «Οι ΗΠΑ θα στείλουν σύντομα εμβόλια στην Βραζιλία»

Η Βραζιλία υπό την κυβέρνηση Μπολσονάρου καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων από την πανδημία με πάνω από 414.000 θανάτους

bolsonaro
Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ανακοίνωσε χθες πως η αμερικανική κυβέρνηση του πρόεδρου Τζο Μπάιντεν θα στείλει σύντομα στην λατινοαμερικάνικη χώρα δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca κατά της Covid-19.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο. Νωρίτερα χθες, ένας ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με το ποιες χώρες θα λάβουν τις επιπλέον ποσότητες εμβολίων από τις ΗΠΑ.

Η Βραζιλία υπό την κυβέρνηση Μπολσονάρου καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων από την πανδημία με πάνω από 414.000 θανάτους και σχεδόν 15 εκατομμύρια κρούσματα.

Ο Βραζιλιάνος υπουργός Υγείας Μαρσέλο Κεϊρόγκα είχε πρωτύτερα δηλώσει πως η χώρα αναζητά προμήθειες εμβολίων από τις ΗΠΑ.

Την Τρίτη, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι τόνισε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν εργάζεται για να δώσει στη Βραζιλία φάρμακα, αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων, που χρησιμοποιούνται στη διασωλήνωση ασθενών με Covid-19.


Ειδήσεις σήμερα

Survivor: Δεν μπόρεσε να «χωρίσει» Τζειμς και Νίκο ο Παύλος Γαλακτερός που αποχαιρέτησε τον Άγιο Δομίνικο

Παλαιστίνη: Νεκρός 16χρονος από πυρά του ισραηλινού στρατού στην Δυτική Όχθη - Δείτε βίντεο

Ιταλία: Ποινές ισόβιας κάθειρξης σε δύο Αμερικανούς τουρίστες για τη δολοφονία ενός αστυνομικού το 2019
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ