Εμβολιασμοί: Κοσμοσυρροή, καθυστερήσεις αλλά και ρεκόρ με 108.576 εμβόλια σε μια μέρα

Αριθμός ρεκόρ πολιτών που πήγαν να εμβολιαστούν καταγράφηκε σήμερα στο κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι  - Καθυστερήσεις νωρίτερα στο Περιστέρι λόγω προβλημάτων στο ίντερνετ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Περισσότερα από 6.000 άτομα είχαν περάσει μέχρι και πριν από λίγη ώρα την είσοδο του μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου «Προμηθέας» στο Μαρούσι, προκειμένου να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του εμβολιαστικού κέντρου, πρόκειται για αριθμό ρεκόρ ημερήσιων εμβολιασμών, αφού την περασμένη εβδομάδα εκείνοι που έσπευδαν για το εμβόλιο στο συγκεκριμένο κέντρο ήταν λιγότεροι.

Ο «Προμηθέας» θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι και τις 22.00 σήμερα το βράδυ με ανθρώπους όλων των ηλικιών να σχηματίζουν ουρά, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο του protothema.gr.



Φορώντας τις μάσκες τους περιμένουν υπομονετικά, με αρκετούς από αυτούς να έχουν φτάσει αρκετά νωρίτερα από το προγραμματισμένο ραντεβού τους έχοντας το άγχος της διαδικασίας.



Νωρίτερα την Τετάρτη, πάντως, σημειώθηκαν ουρές και καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς στο κέντρο του Περιστερίου, εξαιτίας προβλημάτων στο ίντερνετ.

Ξεπεράσαμε τους 100.000 εμβολιασμούς σήμερα

Τα αναλυτικά στοιχεία για τους εμβολιασμούς που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, παρείχε η κυβέρνηση μέσω του emvolio.gov.gr.  Σύμφωνα με αυτά, υπερκαλύφθηκε ο στόχος των 100.000 εμβολιασμών σε μια μέρα, για τον οποίο είχε κάνει λόγο νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 108.576 εμβολιασμοί, που συνιστούν νέο ρεκόρ, με τους 57.999 να αφορούν σε πρώτες δόσεις, ενώ 50.577 πολίτες ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχέδιο με τη δεύτερη δόση.

Συνολικά, οι πλήρως εμβολιασμένοι και με τις δυο δόσεις εμβολίων ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, φτάνοντας στους 1.037.129, ενώ 2.272.652 άτομα έχουν λάβει μια δόση εμβολίου.
Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί 3.309.788 εμβολιασμοί στη χώρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από σήμερα μπήκε στο «παιχνίδι» και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Από εδώ και πέρα, στόχος, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση της Τετάρτης, είναι να έχουμε εμβόλια για όλους τους ενήλικες, έως τα τέλη Ιουνίου, ή αρχές Ιουλίου, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εταιρειών, ενώ τέλη Μαΐου αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί 5,4 εκατ. πολίτες τουλάχιστον με μία δόση.

«Ξεκινήσαμε με 50 εμβολιασμούς υγειονομικών την ημέρα και σήμερα θα φτάσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς σε μία ημέρα και ξεπερνάμε το ένα εκατ. εμβολιασμένους και με τις δύο δόσεις. Μέσα στον Μάιο θα κάνουμε 2,3 εκατ. εμβολιασμούς και θα έχουμε φτάσει συνολικά τα 5 εκατ. εμβολιασμούς. Αρχές Ιουλίου, εφόσον έρθουν τα προγραμματισμένα εμβόλια, να μπορούν όλοι οι ενήλικες να εμβολιαστούν. Συνιστώ σε όλους τους πολίτες, να μιλήσουμε με τις οικογένειες εκείνων που έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, ή που έχασαν ανθρώπους τους. Αυτή η πανδημία έχει αφήσει σκληρό αποτύπωμα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.


Ο κ. Θεμιστοκλέους μίλησε για τα εκατοντάδες χιλιάδες ραντεβού που έχουν κλείσει οι πολίτες ηλικίας 30-49, ενώ ανακοίνωσε το άνοιγμα της φόρμουλας για συμμετοχή των ιδιωτικών φορέων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Ελευθερία», όπου οι πολίτες θα μπορούν επίσης να εμβολιάζονται.


Ειδήσεις σήμερα: 

«Ελευθερία»: Πρεμιέρα για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson

Γρηγοράκος: «Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες - Εχασα 42 κιλά, το σώμα μου έτρωγε τις σάρκες του»

Θεσσαλονίκη: Άστεγη εντοπίστηκε νεκρή στην Τσιμισκή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr