Βρετανία: Αναμένεται κοσμοσυρροή στα μαγαζιά το Σαββατοκύριακο

Βρετανία: Αναμένεται κοσμοσυρροή στα μαγαζιά το Σαββατοκύριακο

Οι Βρετανοί έχουν ξεχυθεί, τις τελευταίες ημέρες, στους δρόμους λόγω της άρσης των περιορισμών

Screenshot_2021-04-14_at_11_42_39_PM
Σε τροχιά κανονικότητας έχει εισέλθει η Βρετανία, με ένα μεγάλο μέρος των κοινωνικών δραστηριοτήτων να έχουν ανοίξει χάρη στην επιτυχημένη πορεία της εμβολιαστικής εκστρατείας, που χάρισε ανάσες ελευθερίες και μείωσε σε εμφανή βαθμό το ιικό φορτίο.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι καταναλωτές αναμένεται να πλημμυρίσουν και το σαββατοκύριακο κεντρικούς δρόμους όπου βρίσκονται γνωστά  καταστήματα.

Όπως και οι παμπ έτσι και τα μαγαζιά άνοιξαν τις πύλες τους, τη Δευτέρα, οπότε αναμένεται, ύστερα και από τέσσερις περίπου μήνες καραντίνας, κοσμοσυρροή σε καταστήματα ένδυσης σε Αγγλία και Ουαλία.

Κατά 90% αυξήθηκαν οι επισκέπτες σε κεντρικούς δρόμους και πάρκα, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, λόγω της άρσης των περιορισμών.

Κλείσιμο
Ωστόσο, οι καταναλωτές στα καταστήματα ένδυσης ήταν πάνω από ένα τέταρτο μειωμένοι σε σύγκριση με τις αντίστοιχες ημέρες του 2019.

Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, επικρατούν εικόνες συνωστισμού στις παμπ, με το κλίμα πανηγυρισμού ύστερα από τον πολύμηνο εγκλεισμό να είναι εμφανές. 

Το σημαντικό είναι ότι τα κρούσματα στη Γηραιά Αλβιώνα κατέγραψαν περαιτέρω πτώση, της τάξεως του 30%, την τελευταία εβδομάδα, με τον δείκτη μεταδοτικότητας να έχει πέσει ακόμη περισσότερο, στο 0,7.

Ειδήσεις σήμερα

Στα 3.067 τα νέα κρούσματα- 824 οι διασωληνωμένοι, 91 θάνατοι

Αναστάτωση σε πολίτες που έλαβαν ραντεβού για εμβολιασμό ως έχοντες υποκείμενα νοσήματα - Τι συνέβη

ΥΠΕΞ μετά τη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου: Διαφωνίες υπάρχουν, αλλά η Ελλάδα έχει βούληση για προώθηση θετικής ατζέντας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ