Βασιλακόπουλος: Πρέπει να είναι υποχρεωτικό το self test – Στόχος το να αραιώσουμε το Πάσχα

Βασιλακόπουλος: Πρέπει να είναι υποχρεωτικό το self test – Στόχος το να αραιώσουμε το Πάσχα

Για όλα τα εμβόλια έχουν παρατηρηθεί σπάνιες ανοσολογικές αντιδράσεις - Eίναι προτιμότερο να συνευρεθούμε σε εξωτερικούς χώρους, όπως στα χωριά μας

self_test2
Για την συμβολή των self tests στην επιδημιολογική επιτήρηση μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Σε εμφάνισή του στο MEGA το πρωί της Πέμπτης ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «τα self tests είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, το πόσο χρήσιμο εξαρτάται από το πώς θα χρησιμοποιηθεί. Το θετικό self – test έχει πολύ υψηλή πιθανότητα να επιβεβαιωθεί».

Αναφερόμενος στην διαχείριση του ζητήματος από την Πολιτεία είπε ότι το κράτος σωστά είπε ότι επειδή το θετικό self – test μπορεί να μην είναι 100% θετικό, όποιος βγαίνει θετικός να κάνει έναν επιπλέον έλεγχο σε μια δομή υγείας. Τόνισε δε πως «υποχρεωτικό για το χώρο της εργασίας θα γίνει επειδή πρέπει να βρούμε τρόπο να τσεκάρουμε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Υπάρχει η κοινωνία που πρέπει να προστατευθεί. Δεν μπορεί να πάει ένα παιδί εντελώς ανεμβολίαστο σχολείο. Προφανώς και πρέπει να είναι υποχρεωτικό το self – test, γιατί όταν αφήνεις κάτι στη βούληση των ανθρώπων μπορεί ένα ποσοστό να πει ότι δεν το κάνει».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cao0ocnkkid5-sf)

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να κάνουμε Πάσχα στα χωριά, τόνισε πως υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που δεν έχει επιστημονική λογική για να απαγορευτεί η μετακίνησή τους. «Είναι όσοι έχουν εμβολιαστεί ή όσοι έχουν νοσήσει και έχουν ξεπεράσει τον ιό. Ο κίνδυνος να κολλήσουν ή να μεταδώσουν τον ιό είναι ελάχιστος. Το ζητούμενο το Πάσχα είναι να αραιώσουμε. Άρα είναι προτιμότερο να συνευρεθούμε σε εξωτερικούς χώρους, όπως στα χωριά μας, παρά να είμαστε στα διαμερίσματά μας και να κάνουμε το ίδιο πράγμα, με πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης. Το πρόβλημα του ιού δεν υπάρχει μόνο στις μεγάλες πόλεις. Επίσης με τα self – tests θα έχουμε μαζική επιδημιολογική παρατήρηση», είπε.

Κλείσιμο
Για το εμβόλιο της AstraZeneca σημείωσε πως η αγωνία είναι μεγάλη, όπως και για της Johnson & Johnson. «Φαίνεται ότι ωριμάζουν τα πράγματα στην επιστημονική κοινότητα και έχουμε πλέον κάπου καταλήξει. Όλα αυτά που γίνονται θα πρέπει να αποτελούν πειστήριο ότι οι επιστήμονες κάνουν τη δουλειά τους και έχουν ως πρώτιστο την ασφάλεια των ανθρώπων. Για όλα τα εμβόλια έχουν παρατηρηθεί σπάνιες ανοσολογικές αντιδράσεις. Το ιδιαίτερο είναι εδώ ότι αυτό έχει συνδυαστεί με διάφορους θρόμβους. Η συχνότητα είναι 1 στις 250 χιλιάδες στην AstraZeneca, και 6 περιστατικά στους 7 εκατ. εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Johnson & Johnson», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ειδήσεις σήμερα 

Εργασιακά: Στο επίκεντρο η 4ημερη απασχόληση, ψηφιακή κάρτα και πλαφόν στις υπερωρίες

Εφορία: Πού θα «χτυπήσει» μόλις τελειώσει το lockdown – Οι 200.000 «στόχοι» για ελέγχους

Λύκεια: Στις αίθουσες με το δεύτερο self-test μαθητές και εκπαιδευτικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ