Εμβόλιο AstraZeneca- Κορωνοϊός: Κατά 79% αποτελεσματικό στην πρόληψη νόσησης με συμπτώματα

Εμβόλιο AstraZeneca- Κορωνοϊός: Κατά 79% αποτελεσματικό στην πρόληψη νόσησης με συμπτώματα

Κατά 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρής νόσησης και νοσηλείας λόγω κορωνοϊού

astrazeneca_emb
Το εμβόλιο που ανέπτυξαν το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca κατά της covid-19 είναι σε ποσοστό 79% αποτελεσματικό στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσησης, σύμφωνα με ευρεία κλινική έρευνα τρίτης φάσης που διεξήχθη στις ΗΠΑ.

Παράλληλα το εμβόλιο αυτό αποδείχθηκε κατά 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρής νόσησης και νοσηλείας λόγω covid-19.

Η έρευνα διεξήχθη σε περισσότερους από 32.000 εθελοντές διαφόρων ηλικιών στις ΗΠΑ, τη Χιλή και το Περού.

“Τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά νέα καθώς αποδεικνύουν την εκπληκτική αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ένα νέο πληθυσμό και συμφωνούν με τα αποτελέσματα των δοκιμών που διεξήγαγε η Οξφόρδη”, δήλωσε ο Άντριου Πόλαρντ διευθυντής της Ομάδας Εμβολίων της Οξφόρδης.

Τα νέα αυτά στοιχεία δημοσιεύονται καθώς πολλές χώρες ξεκινούν και πάλι να χορηγούν το εμβόλιο αυτό, αφού ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσαν ότι τα οφέλη που προσφέρει ξεπερνούν τους κινδύνους, έπειτα από έρευνα που διεξήγαγαν μετά τις αναφορές για την εμφάνιση θρομβώσεων σε εμβολιασθέντες.

Η AstraZeneca επισήμανε ότι μια ανεξάρτητη επιτροπή ασφαλείας εξέτασε συγκεκριμένα το ενδεχόμενο εμφάνισης θρομβώσεων και φλεβικών θρομβώσεων, μια σπάνια μορφή θρόμβου στον εγκέφαλο, με τη συνδρομή ανεξάρτητου νευρολόγου.

Η φαρμακευτική εταιρεία επισήμανε ότι από την έρευνα δεν εντοπίστηκε “αυξημένος κίνδυνος θρομβώσεων ή επεισοδίων που να σχετίζονται με θρομβώσεις μεταξύ των 21.583 συμμετεχόντων οι οποίοι έλαβαν τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου”.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εφορία: Ηλεκτρονικό «δίχτυ» σε ακίνητα - αυτοκίνητα με στόχο νέου τύπου φόρο-ελέγχους

Πόλεμος μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ για τα εμβόλια - Τι κρύβεται από πίσω;

Η Μαφία στρατολογεί νέους με βίντεο στο TikTok
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ