Δραματικά στοιχεία στο Παρίσι: Κάθε 12 λεπτά και μια νέα εισαγωγή στην εντατική

Δραματικά στοιχεία στο Παρίσι: Κάθε 12 λεπτά και μια νέα εισαγωγή στην εντατική

Αγωνία για τη διάδοση των μεταλλάξεων στη γαλλική πρωτεύουσα

covid_paris
Η κατάσταση με τη νόσο Covid-19 στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού είναι «ιδιαίτερα ανησυχητική» και η κυβέρνηση θα λάβει επιπλέον περιοριστικά μέτρα εκεί, εάν η πανδημία συνεχίσει να εξελίσσεται με τον ίδιο ρυθμό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν.

Αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν παρουσιάζει εκθετική αύξηση, οι αριθμοί των νοσηλειών στις ΜΕΘ ανήλθαν σε νέο υψηλό 3,5 μηνών σε εθνικό επίπεδο, προσεγγίζοντας τις 4.000, την ώρα που η Γαλλία αντιμετωπίζει νέα, πιο επικίνδυνα στελέχη.

«Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να πούμε ότι οι παραλλαγές είναι πιο μεταδοτικές και πιο επικίνδυνες και τώρα αντιπροσωπεύουν πάνω από τα 2/3 των μολύνσεων στη Γαλλία», είπε ο Ολιβιέ Βεράν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας νέος ασθενής πηγαίνει στην εντατική στην περιοχή του ευρύτερου Παρισιού κάθε 12 λεπτά, σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζει πότε θα καταγραφεί η κορύφωση εκεί.

Στην περιοχή του Παρισιού, ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις ΜΕΘ προσεγγίζει τους 1.000 και ενδέχεται να φθάσει τους 1.500 έως τα τέλη Μαρτίου, εάν συνεχιστεί η υφιστάμενη τάση, προειδοποίησε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως αυτό το επίπεδο θα ήταν «κρίσιμο» για τα νοσοκομεία της περιοχής.

«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, εάν η διασπορά της πανδημίας παραμείνει στον τωρινό ρυθμό της», υπογράμμισε.

Κλείσιμο
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 27.166 σήμερα κι ανέρχεται πλέον σε 3,99 εκατομμύρια, ο έκτος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 265 θάνατοι, με το σύνολο των νεκρών από την Covid-19 να βρίσκεται πλέον στα 89.830, το έβδομο υψηλότερο παγκοσμίως.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: «Κλειδώνει» η παράταση του lockdown - Μεταλλάξεις και διασωληνωμένοι δοκιμάζουν τις αντοχές των νοσοκομείων 

Ξυλοδαρμός αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη: Η μαρτυρία- «φωτιά» που οδήγησε στη σύλληψη του «Ινδιάνου» 

Τάκης Μουσαφίρης: Ο δημιουργός που «γέννησε» τους δημοφιλέστερους ήρωες του λαϊκού τραγουδιού 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ