Ελπιδοφόρα έρευνα: Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

Ελπιδοφόρα έρευνα: Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

Η ισραηλινή HMO Maccabi, που καλύπτει το ένα τέταρτο όλων των Ισραηλινών, ανέφερε ότι μόλις 608 άνθρωποι εξετάστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό πάνω από μια εβδομάδα αφότου έλαβαν και τη δεύτερη απαιτούμενη δόση του εν λόγω εμβολίου

Pfizer_2
Το εμβόλιο της Pfizer έχει 95% αποτελεσματικότητα σε μια δοκιμή που έγινε σε 602.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ασφαλιστική υπηρεσία του Ισραήλ, ενισχύοντας τα ευρήματα της ίδιας της παρασκευάστριας εταιρείας για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Η ισραηλινή HMO Maccabi, που καλύπτει το ένα ¼ όλων των Ισραηλινών, ανέφερε ότι μόλις 608 άνθρωποι εξετάστηκαν θετικοί στην Covid-19 πάνω από μια εβδομάδα αφότου έλαβαν και τη δεύτερη απαιτούμενη δόση του εν λόγω εμβολίου.

Αντιθέτως, από μια ομάδα 528.000 Ισραηλινών με παρόμοιο ιστορικό, που δεν έλαβε το εμβόλιο, 20.621 εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικοί, ανέφερε η Maccabi.

«Συγκρίνοντας το ποσοστό των νέων κρουσμάτων μεταξύ της ομάδας των εμβολιασμένων και εκείνης που δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στο Ισραήλ εκτιμάται επί του παρόντος στο 95%, επτά ή περισσότερες ημέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης», πρόσθεσε η ασφαλιστική υπηρεσία. Οι περισσότεροι από τους 608 που μολύνθηκαν από τον ιό αφού εμβολιάστηκαν, παρουσίασαν ήπια συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο ή βήχα.

Περίπου 21 χρειάστηκε να νοσηλευτούν, επτά από τους οποίους ανέπτυξαν σοβαρά συμπτώματα, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Τα στοιχεία της υπηρεσίας ενισχύουν τα ευρήματα της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer και της γερμανικής εταιρίας βιοτεχνολογίας BioNTech με την οποία συνεργάστηκε, για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έπειτα από μια τελικού σταδίου κλινική δοκιμή που βρήκε επίσης ότι το εμβόλιό τους ήταν 95% αποτελεσματικό.

Κλείσιμο
Σχεδόν το 44% των 9,1 εκατομμυρίων πολιτών του Ισραήλ έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech, στην ταχύτερη εκστρατεία εμβολιασμού παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού συνιστά τη μεγαλύτερη μελέτη του εμβολίου της Pfizer παγκοσμίως, σε πραγματικές συνθήκες.

Παράλληλα σήμερα, ο Health Maintenance Organization (HMO) Clalit,, που καλύπτει περισσότερους από τους μισούς Ισραηλινούς, ανέφερε πτώση 94% στα συμπτωματικά κρούσματα της Covid-19 ανάμεσα σε 600.000 άτομα που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Ειδήσεις σήμερα

Kορωνοϊός: Στα 755 τα νέα κρούσματα - 313 οι διασωληνωμένοι, 13 θάνατοι 

Κικίλιας: Πώς και πότε θα εμβολιαστούν όσοι έχασαν το ραντεβού λόγω κακοκαιρίας 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ακόμη στο σκοτάδι 32.000 νοικοκυριά - Αναζητούνται οι ευθύνες μεταξύ δήμων και ΔΕΔΔΗΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network