«Χάος» στα νοσοκομεία της Πορτογαλίας: Ασθενείς μεταφέρονται από τη Λισαβόνα στη Μαδέρα

«Χάος» στα νοσοκομεία της Πορτογαλίας: Ασθενείς μεταφέρονται από τη Λισαβόνα στη Μαδέρα

Δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες στην πρωτεύουσα της χώρας για ασθενείς Covid - Τα μισά κρούσματα στη Λισαβόνα οφείλονται στη βρετανική παραλλαγή του νέου κορωνοϊού

23723334
Τα νοσοκομεία της Πορτογαλίας έχουν κατακλυστεί από ασθενείς με Covid-19 και σχεδόν οι μισές νέες μολύνσεις οφείλονται στην παραλλαγή του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Η βρετανική μετάλλαξη ευθύνεται για το 32% των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και για το 50% όλων των κρουσμάτων στη Λισαβόνα, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα μέσω του Twitter.



Επικαλούμενη τα ίδια στοιχεία, η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίντο είπε ότι τα δεδομένα μπορεί να μην δίνουν την ακριβή εικόνα, καθώς προέρχονται μόνο από ένα εργαστήριο.

Η Πορτογαλία έχει τεθεί σε λοκντάουν για δύο εβδομάδες. Σήμερα καταγράφηκαν άλλα 13.200 κρούσματα, εκ των οποίων πάνω από τα μισά στη Λισαβόνα και την ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας του Τάγου.

Κλείσιμο
Η διευθύντρια του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, του Σάντα Μαρία της Λισαβόνας, είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες. «Αυτή τη στιγμή, περίπου 60 ασθενείς περιμένουν να εισαχθούν (…) δεν γνωρίζουμε αν οι ασθενείς στα ασθενοφόρα έχουν ήσσονος σημασίας προβλήματα ή αν είναι σε κρίσιμη κατάσταση», αποκάλυψε η Αναμπέλα Ολιβέιρα.

Για πρώτη φορά σήμερα, τρεις ασθενείς που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από τη Λισαβόνα στη Μαδέρα για να νοσηλευτούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, άλλοι 278 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 11.866.

23723313
23723329
23723332
23723334


Ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Σε «κόκκινο κλοιό» η Αττική - Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο 

Κορωνοϊός - Ποιο lockdown: Στα ίδια επίπεδα με την περσινή - προ περιορισμών - εποχή η κίνηση στην Αθήνα 

Νέο πυραυλικό σύστημα επισπεύδει 10 φορές το ταξίδι στον Άρη 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ