Εμβόλιο Pfizer: Η Sanofi ξεκινά την παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Εμβόλιο Pfizer: Η Sanofi ξεκινά την παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi αναμένεται να παραδώσει πάνω από 125 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στην Ευρώπη - Συνεχίζει επίσης τη δική της έρευνα για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού

production_line
Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα ξεκινήσει η Sanofi την παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid-19 που ανέπτυξαν οι Pfizer/BioNTech, με στόχο να παραδώσει πάνω από 125 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο επικεφαλής της εταιρείας στη Γαλλία Ολιβιέ Μποζιγιό, δήλωσε στο ραδιόφωνο RTL ότι η παραγωγή εμβολίου ανταγωνιστών γίνεται «για πρώτη φορά» στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Η Sanofi σήμερα το πρωί ανακοίνωσε επίσημα ότι θα δώσει στην κοινοπραξία Pfizer/BioNTech πρόσβαση στις γραμμές παραγωγής από το καλοκαίρι του 2021, για να διευκολύνουν την παραγωγή του εμβολίου σε μεγάλη κλίμακα, διαδικασία που συναντά δυσκολίες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Sanofi «θα αναλάβει τα τελευταία στάδια της παρασκευής ώστε να παρασχεθούν περισσότερες από 125 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Ολιβιέ Μποζιγιό ανέφερε ότι «το διακύβευμα δεν είναι καθόλου οικονομικό, αλλά αφορά τη δυνατότητα διανομής τους το ταχύτερο δυνατό».

Τι θα συμβεί με το εμβόλιο της Sanofi

Ο Μποζιγιό υπεραμύνθηκε, εξάλλου, των στρατηγικών επιλογών της εταιρίας του, η οποία έχει επικριθεί έντονα για την καθυστέρηση στην παραγωγή του κυριότερου υποψήφιου εμβολίου της κατά του νέου κορωνοϊού.

«Η Moderna και η BioNTech έκαναν αυτή την επιλογή (της καινοτόμας τεχνολογίας του αγγελιαφόρου RNA), επειδή επίσης ήταν η μοναδική τεχνολογία που είχαν. Εμείς είχαμε πολλές επιλογές. Επιλέξαμε κάτι το οποίο θα ελέγχαμε», είπε, αναφερόμενος στο εμβόλιο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης το οποίο αναπτύσσει από κοινού με τη βρετανική GSK.

Κλείσιμο
Όμως αυτό το εμβόλιο, που είχε αρχικά ανακοινωθεί για το καλοκαίρι του 2021, συνάντησε εμπόδια έπειτα από απογοητευτικές κλινικές δοκιμές. «Θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους. Αναμένουμε ότι θα έχουμε μια πολύ καλή αποτελεσματικότητα», είπε ο Μποζιγιό.

«Θα διερευνήσουμε επίσης την αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυτού στα νέα στελέχη» του ιού, διευκρίνισε.


Ειδήσεις σήμερα:

Ρήξη για τα εμβόλια: Η AstraZeneca αρνείται να συμμετάσχει σε συνομιλίες με την Κομισιόν

Θεσσαλονίκη: Εκδίδεται στην Ολλανδία 33χρονος Σύρος που διώκεται για τρομοκρατία

Γιαγιά «πήγε κι ήρθε» από Covid-19 στην Ισπανία - Εννέα ημέρες μετά την κηδεία επέστρεψε στο γηροκομείο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK