Κορωνοϊός - Αγγλία: «Πιο θεραπεύσιμος ο κορωνοϊός τους επόμενους έξι ως 18 μήνες» λέει ο επικεφαλής του NHS

Κορωνοϊός - Αγγλία: «Πιο θεραπεύσιμος ο κορωνοϊός τους επόμενους έξι ως 18 μήνες» λέει ο επικεφαλής του NHS

O Σιμόν Στίβενς περιμένει περισσότερες θεραπείες να αναπτυχθούν κατά της Covid το επόμενο διάστημα - Σε συνδυασμό με το εμβολιαστικό πρόγραμμα, το «μέλλον μπορεί να είναι πιο φυσιολογικό»

nhs_amb
Ο κορωνοϊός θα μπορούσε να γίνει «πολύ πιο θεραπεύσιμη ασθένεια» μέσα στους επόμενους έξι έως 18 μήνες, δήλωσε ο επικεφαλής του NHS Αγγλίας, σε ομιλία του στους βουλευτές της χώρας.

Εμφανιζόμενος στην Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, ο Sir Σιμόν Στίβενς εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα εμφανιστούν στο μέλλον περισσότερες θεραπείες για την Covid-19.

Σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη διάθεση εμβολίων, ο διευθύνων σύμβουλος του NHS δήλωσε ότι αυτό προσφέρει την ελπίδα επιστροφής σε ένα «πολύ πιο φυσιολογικό μέλλον».

«Το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο εμβολιασμός θα είναι κρίσιμος», πρόσθεσε ο Στίβενς. «Νομίζω ότι πολλοί από εμάς στην υπηρεσία υγείας ελπίζουμε όλο και περισσότερο ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους και μετά θα δούμε επίσης περισσότερες θεραπείες για τον κορωνοϊό».

«Νομίζω ότι είναι πιθανό κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι έως 18 μηνών, ο κορωνοϊός να γίνει μια πολύ πιο θεραπεύσιμη ασθένεια με αντιικά φάρμακα και άλλες θεραπείες, οι οποίες μαζί με το πρόγραμμα εμβολιασμού, αυξάνουν τις ελπίδες για επιστροφή σε ένα πολύ πιο φυσιολογικό μέλλον» ανέφερε ο επικεφαλής του Συστήματος Υγείας τηα Αγγλίας.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, είπε στην επιτροπή ότι περισσότερα από τα μισά άτομα ηλικίας 75-79 ετών έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσακλόγλου: Εξι παρεμβάσεις για την ταχύτερη έκδοση των 274.000 εκκρεμών συντάξεων

Ζέτα Δούκα: Σάλος μετά την καταγγελία ότι ο Γιώργος Κιμούλης την έβρισε και την κλώτσησε

Ανατροπή με τον Σήφη Βαλυράκη: Ανθρωποκτονία καταγγέλλει η γυναίκα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ