Κορωνοϊός- νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: Σενάρια τρόμου στη Βρετανία για αποτυχία των εμβολίων

Κορωνοϊός- νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: Σενάρια τρόμου στη Βρετανία για αποτυχία των εμβολίων

Δυσοίωνες προβλέψεις για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων ενάντια στην «νοτιαφρικανική μετάλλαξη» του κορωνοϊού έκανε ο υπουργός Υγείας της Αγγλίας σε «κλειστή»  τηλεδιάσκεψη με τουριστικούς πράκτορες - Νόμιζε ότι τα λόγια του δεν θα έβγαιναν στη δημοσιότητα

Matt
Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού ενδέχεται να μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά 50%, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ. Μάλιστα, ο υπουργός είπε ότι αν επιτραπεί η ευρεία μετάδοση αυτής της μετάλλαξης στην Βρετανία , αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει το εμβολιαστικό πρόγγραμμα της χώρας.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, που έδωσε στην δημοσιότητα το σχετικό βίντεο, ο υπουργός έκανε τις σχετικές αναφορές σε τηλεδιάσκεψη με ταξιδιωτικούς πράκτορες μέσα στην εβδομάδα - σοκάροντας το ακροατήριό του. Ωστόσο, ο Χάνκοκ διευκρίνισε αμέσως μετά ότι πρόκειται για προκαταρκτικά στοιχεία - για να προσθέσει «δεν θα τα έλεγα αυτά δημοσίως».



Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη έχει διαφορές στην «πρωτεΐκη ακίδα», με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να φοβούνται ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων που έχουν κάνει το εμβόλιο δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει - και να καταπολεμήσει.

Οι ανησυχητικές αναφορές του υπουργού Υγείας της Αγγλίας έρχονται μετά από την ανακάλυψη επιστημόνων στη Νότια Αφρική - είδαν ότι το 48% των δειγμάτων αίματος από ανθρώπους οι οποίοι είχαν μολυνθεί από τον «αρχικό» κορωνοϊό και επομένως είχαν αναπτύξει αντισώματα, δεν έδειξαν να αντιδρούν στον μεταλλαγμένο ιό.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι η «νοτιοαφρικανική μετάλλαξη» του ιού θεωρείται πιο μεταδοτική και από την «βρετανική μετάλλαξη». Στην Βρετανία έχουν εντοπιστεί ως τώρα 73 περιπτώσεις «νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης» - αν και υπάρχουν υποψίες ότι η μετάδοση της μπορεί να είναι ήδη πολύ υψηλότερη, καθώς μόλις το 10% των θετικών δειγμάτων ελέγχεται στα εργαστήρια ώστε να βρεθεί σε ποια μετάλλαξη ανήκει ο ιός...

Ειδήσεις σήμερα

Στα 585 τα νέα κρούσματα - 288 οι διασωληνωμένοι, 28 θάνατοι

«Άρρωστη» ομολογία από τον προπονητή ιστιοπλοΐας της 11χρονης: Δεν ήταν βιασμός, ήθελα να την παντρευτώ

Κικίλιας: Δημιουργείται δίκτυο επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού 









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα