Εμβόλιο Pfizer: Η Κύπρος εξασφάλισε περίπου μισό εκατομμύριο επιπλέον δόσεις

Εμβόλιο Pfizer: Η Κύπρος εξασφάλισε περίπου μισό εκατομμύριο επιπλέον δόσεις

Η Κύπρος αύξησε τις παραγγελίες για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech – Στόχος η πλήρης κάλυψη του πληθυσμού μέχρι τον Σεπτέμβριο

emvolio_kor__2_
Πέραν του μισού εκατομμυρίου επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNTech εξασφάλισε η Κύπρος, μέσω επιπρόσθετων διαδικασιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανεβάζοντας το σύνολο των παραγγελιών από την Pfizer/BioNTech σε 957.000 δόσεις.

Σε ανακοίνωσή του, το Κυπριακό Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι με τις ποσότητες αυτές, η Κύπρος έχει εξασφαλίσει από τις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνολικά πέραν των 3 εκατομμυρίων δόσεων.

Συγκεκριμένα, η Κύπρος εξασφάλισε περίπου 195.000 δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech από τα 100 εκ. που διατέθηκαν στην ΕΕ, εξασκώντας το δικαίωμα προαίρεσης επί του αρχικού συμβολαίου.

Παράλληλα, μέσα από επιπρόσθετο συμβόλαιο που έχει συνάψει η ΕΕ για προμήθεια επιπλέον 200 εκ. δόσεων για τις ανάγκες των κρατών μελών, παραγγέλθηκαν επιπρόσθετα 370.000 δόσεις.

Οι επιπλέον ποσότητες θα παραδοθούν το β’ και γ΄ τρίμηνο του 2021

Όπως αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο η Κύπρος συμμετείχε στις δύο διαδικασίες, με στόχο την αύξηση της διαθεσιμότητας των εμβολίων νωρίτερα από τους αρχικούς σχεδιασμούς για κάλυψη των αναγκών ολόκληρου του πληθυσμού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, αφού οι επιπλέον ποσότητες που έχουν παραγγελθεί από την Pfizer/BioNTech αναμένεται να παραδοθούν ως επί το πλείστων το 2ο και το 3ο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τις αρχικές ενδείξεις των παραδόσεων, εν αναμονή της αδειοδότησης του εμβολίου της AstraZeneca στα τέλη Ιανουαρίου και υπό την αίρεση της υποβολής και έγκρισης των αιτήσεων για τα εμβόλια της Johnson&Johnson (Janssen) και της CureVac, η Κύπρος αναμένεται να παραλάβει επαρκείς ποσότητες εμβολίων, ώστε να προχωρήσει στην εμβολιαστική κάλυψη περίπου 120.000 ατόμων μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2021 και επιπλέον 450.000 άτομα μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2021.

Κλείσιμο
Εξάλλου, σημειώνει ότι υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθούν τα υπό εξέταση εμβόλια και βάσει του σχεδιασμού, ο στόχος είναι η πλήρης κάλυψη του πληθυσμού μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2021.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ