Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι σε όλους όσοι επιστρέφουν από το Ντουμπάι

Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι σε όλους όσοι επιστρέφουν από το Ντουμπάι

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία μετά τις εικόνες του protothema.gr με τους επώνυμους που ταξίδεψαν στο Εμιράτο για να κάνουν Πρωτοχρονιά χωρίς περιορισμούς

duba
Μετά τις απίστευτες εικόνες συγχρωτισμού στο αεροδρόμιο, στα κλαμπ και τα εμπορικά κέντρα του Αραβικού Εμιράτου για τον εορτασμό του νέου έτους, όπου παρευρέθηκαν εκατοντάδες συμπατριώτες μας οι οποίοι ταξίδεψαν από Αθήνα, από χθες το βράδυ με εντολή Χαρδαλιά, αυστηροποιούνται οι έλεγχοι σε όλους τους επιβάτες πτήσεων από Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στελέχη του ΕΟΔΥ είχαν προειδοποιήσει μερικές ώρες πριν για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατούσε στο Λας Βέγκας της Ανατολής, το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι, επισημαίνοντας την παρουσία πολλών συμπατριωτών μας που βρέθηκαν εκεί  με σκοπό να αλλάξουν χρόνο σε μια πόλη που δεν υφίσταντο αυστηροί προορισμοί στην διασκέδαση.

Η φωτεινή ταμπέλα “We’re Open” αναβόσβηνε καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών στην πολύβουη μητρόπολη της Μέσης Ανατολής, απευθύνοντας άτυπο κάλεσμα στους εγκλωβισμένους λόγω των περιοριστικών μέτρων Ευρωπαίους, οι οποίοι αναζητούσαν τρόπους διαφυγής από τις πατρίδες τους. Από την άλλη η τοπική κυβέρνηση για να στηρίξει την οικονομία του Εμιράτου, έκρινε σκόπιμο να τα αφήσει όλα ανοιχτά με περιορισμούς ( μάσκα- αποστάσεις) ωστόσο κάτι τέτοιο δεν λειτούργησε στην πράξη όπως είδατε και από τα εκτενή ρεπορτάζ του protothema.gr αλλά και μέσω Instagram.

Για πολλούς η επιθυμία να διασκεδάσουν σε ένα σκηνικό προ- Covid εποχής στάθηκε πιο ισχυρή, παρά τον υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Μάλιστα χθες 1η Ιανουαρίου τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας (1.856), νούμερο αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες 15 μέρες, κάτι που ενδεχομένως γνωρίζουν οι κυβερνώντες. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται στους 660 ενώ τα τελευταία 24ωρα ανάρρωσαν 1.253 ασθενείς.

Πανικός σε εστιατόρια και κλαμπ

Το άνοιγμα του Ντουμπάι στους Ευρωπαίους τουρίστες ήταν η αιτία που παρατηρήθηκαν εξωφρενικές εικόνες κατά την διάρκεια των εορτών. Αναγνωρίσιμα και λιγότερο αναγνωρίσιμα πρόσωπα από το χώρο του θεάματος διασκέδαζαν ξέφρενα μέσα σε ένα σκηνικό ακραίου συγχρωτισμού, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση των Αρχών σε καθώς σε πολλές περιπτώσεις παρατηρήθηκαν υπεράριθμοι. Πολλά event έληξαν πριν την ώρα τους με τους πελάτες να επιστρέφουν εκνευρισμένοι στα ξενοδοχεία τους. Ανάμεσα στους VIPς που επέλεξαν το Ντουμπάι για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου και ο δικός μας πρωταθλητής του τένις, Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος ξεφάντωσε με την παρέα του στο διάσημο Cipriani, εικόνες που δημοσιεύσαμε κατ’ αποκλειστικότητα χθες στο protothema.gr.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτές οι εικόνες δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία. Χθες λοιπόν με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, οι έλεγχοι με rapid test στο Ελευθέριος Βενιζέλος, γίνονται ακόμη πιο αυστηροί σε όλους τους επιβάτες που επιστρέφουν από ΗΑΕ, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι με βάση και τις ισχύουσες διατάξεις να παραμείνουν σε καραντίνα μετά την άφιξη τους στην Ελλάδα.


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό έστειλε 4 πολεμικά πλοία στη Μάγχη την 1η μέρα του Brexit;

«Σαρώνει» τις ΗΠΑ ο κορωνοϊός - «Μαύρο» ρεκόρ σε νοσηλευόμενους, ασφυκτιούν τα νοσοκομεία

Επισήμως «τρίτη χώρα» το Ηνωμένο Βασίλειο - Τι προβλέπεται για τους επισκέπτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK