Βερολίνο: Επί ποδός 3.000 αστυνομικοί για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Βερολίνο: Επί ποδός 3.000 αστυνομικοί για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

«Η Πύλη του Βρανδεμβούργου θα είναι αποκλεισμένη - Βασιζόμαστε στην κοινή λογική των πολιτών» τονίζει η αρχηγός της Αστυνομίας

berlin
Η αστυνομία του Βερολίνου βρίσκεται επί ποδός σήμερα παραμονή της Πρωτοχρονιάς προκειμένου να ελέγξει την τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Σχεδιάζουμε την ανάπτυξη 2.900 αστυνομικών, οι 600 εκ των οποίων έφτασαν στο Βερολίνο από άλλα ομοσπονδιακά κρατίδια προς ενίσχυση των εδώ δυνάμεων», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η επιχείρηση αποσκοπεί κυρίως στην αποτροπή συγκεντρώσεων απόψε το βράδυ. Οι αστυνομικοί θα ελέγχουν τις ζώνες απαγόρευσης εκτόξευσης πυροτεχνημάτων, καθώς επίσης στην αποτροπή της διοργάνωσης παράνομων πρωτοχρονιάτικων πάρτι. Σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα θα επιβάλλονται πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ.

Η επικεφαλής της αστυνομίας του Βερολίνου, Μπάρμπαρα Σλόβικ δήλωσε στο τοπικό ραδιόφωνο rbb ότι «η Αστυνομία είναι καλά προετοιμασμένη για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Θέλουμε να αποτρέψουμε τις συναθροίσεις προκειμένου να αποτρέψουμε την περαιτέρω αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων σε αυτήν την οξεία κατάσταση. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τη λήψη μέτρων κατά ενδεχόμενων και μη επιτρεπομένων συγκεντρώσεων».

Οι αστυνομικοί θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο κυβερνητικό τετράγωνο και στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται παραδοσιακά για να γιορτάσουν την αλλαγή του έτους: «Δεν έχει νόημα να κατευθυνθεί κάποιος απόψε προς την Πύλη του Βρανδεμβούργου, διότι είναι σε μεγάλο βαθμό αποκλεισμένη. Βασιζόμαστε στην κοινή λογική των πολιτών. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός Βερολινέζων, οι οποίοι είναι λογικοί και θα γιορτάσουν με (τα) πέντε (επιτρεπόντα) άτομα στο σπίτι τους», τόνισε η αρχηγός της Αστυνομίας του Βερολίνου.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση κατασκοπείας: Να αφεθεί ελεύθερος ζητά ο 35χρονος γραμματέας του προξενείου

Παρασκήνιο: Τα «γκάζια» του Μητσοτάκη σε υπουργούς και μανδαρίνους για τον εμβολιασμό

Οδηγίες για τον εμβολιασμό ατόμων με υποκείμενα νοσήματα και εξασθενημένο ανοσοποιητικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network