Κορωνοϊός: Η Λατινική Αμερική έγινε η 2η περιφέρεια του κόσμου όπου ξεπεράστηκε το όριο των 500.000 θανάτων

Κορωνοϊός: Η Λατινική Αμερική έγινε η 2η περιφέρεια του κόσμου όπου ξεπεράστηκε το όριο των 500.000 θανάτων

Η Βραζιλία και το Μεξικό μετρούν πάνω από τα μισά θύματα ολόκληρης της περιφέρειας 

brazil_covid_graves
Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική έγινε η δεύτερη περιφέρεια του πλανήτη που θρηνεί πια πάνω από μισό εκατομμύριο νεκρούς εξαιτίας της COVID-19, περίπου δέκα ημέρες αφότου το τραγικό αυτό ορόσημο ξεπεράστηκε στην Ευρώπη, σύμφωνα με τις χωριστές καταμετρήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου και του Ρόιτερς ως χθες Τρίτη περί τις 23:00 (ώρα Ελλάδας). Οι καταμετρήσεις αυτές βασίζονται στις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Οι 29 χώρες της περιφέρειας έχουν καταγράψει πλέον συνολικά 500.818 θανάτους (επί συνόλου 15.320.568 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2), πίσω από την Ευρώπη (559.334), αλλά μπροστά από τις ΗΠΑ και τον Καναδά (352.478) και την Ασία (217.224). Η Βραζιλία και το Μεξικό μετρούν πάνω από τα μισά θύματα ολόκληρης της περιφέρειας (192.681 και 122.855, αντίστοιχα). Η Βραζιλία μόνη της συγκεντρώνει πάνω από το ένα τρίτο των θανάτων· χθες Τρίτη ανακοίνωσε τον βαρύτερο απολογισμό μέσα σε ένα 24ωρο από τη 15η Σεπτεμβρίου, 1.111 νεκρούς.

Αξιωματούχοι στην περιφέρεια εκφράζουν ανησυχία, καθώς πλησιάζει το τέλος της χρονιάς και οι εορτασμοί ενδέχεται να προκαλέσουν νέα έξαρση των μολύνσεων, με τα συστήματα υγείας να κινδυνεύουν να φθάσουν στα όριά τους, όπως συνέβη στα μέσα της χρονιάς που οδεύει στο τέλος.

Η έναρξη εκστρατειών ανοσοποίησης σε κράτη της περιοχής, όπως το Μεξικό, η Χιλή, η Αργεντινή, αποτελεί αχτίδα ελπίδας, αλλά η Βραζιλία — η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής — όπως και αρκετά άλλα κράτη της περιοχής μοιάζουν να δυσκολεύονται να βάλουν τις δικές τους προσπάθειες να εμβολιάσουν τους πολίτες τους στις ράγες.


Ειδήσεις σήμερα  

Κορωνοϊός: Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων - Ποιες περιοχές παραμένουν στο «κόκκινο»

Σε ποιες περιοχές έγιναν και τι έδειξαν τα 3.685 rapid test

Απόπειρα βιασμού 15χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Είμαστε σε κατάσταση σοκ» λέει ο πατέρας της 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ