ΗΠΑ: Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Μπάιντεν, θετικός ο σύμβουλός του

ΗΠΑ: Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Μπάιντεν, θετικός ο σύμβουλός του

Ο σύμβουλός του προέδρου θα τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών, όπως και δύο άτομα με τα οποία είχε στενή επαφή, όμως δεν έχει διευκρινιστεί τι θα πράξει ο Μπάιντεν που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

μπαιντεν-συμβουλος
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποβλήθηκε σε τεστ  για τον κορωνοϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό, αφού ένας από τους μελλοντικούς συμβούλους της προεδρίας, ο Σέντρικ Ρίτσμοντ, διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Κέιτ Μπέντινγκφιλντ.

Ο Ρίτσμοντ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, είχε πάει μαζί με τον Μπάιντεν στην Τζόρτζια (νότια) όπου συμμετείχαν σε προεκλογικές εκδηλώσεις. Οι επαφές τους «έγιναν σε ανοικτό χώρο», οι δύο άνδρες «φόραγαν μάσκες», ενώ συνολικά η διάρκειά τους δεν ξεπέρασε «τα 15 λεπτά», σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Ο Ρίτσμοντ δεν είχε στενή επαφή με τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου, όπως αυτή ορίζεται από τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), διευκρίνισε η Μπέντινγκφιλντ και συμπλήρωσε πως ο σύμβουλός του προέδρου θα τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών, όπως και δύο άτομα με τα οποία είχε στενή επαφή, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι θα πράξει ο Μπάιντεν. Το μόνο που ανέφερε είναι οτι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ θα εμβολιαστεί την προσεχή εβδομάδα.



Ειδήσεις σήμερα

Ευρεία συναίνεση από τα κόμματα για την αγορά των Rafale

Εμβόλια κορωνοϊού της Pfizer: Η ΕΕ θα παραγγείλει έως και 100 εκατομμύρια περισσότερα

Οι σέξι αγρότες από τη Λάρισα επέστρεψαν και έφτιαξαν ημερολόγιο μαζί με σέξι αγρότισσες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network