Εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη: Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινά, λέει η Φον ντερ Λάιεν

Εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη: Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινά, λέει η Φον ντερ Λάιεν

«Είναι η ώρα της Ευρώπης», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν - Στο διάστημα από τις 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου θα έχει αρχίσει το πρόγραμμα σε όλες τις χώρες

ursula2
Στις 27, 28, 29 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε μέσω twitter η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Είναι η ώρα της Ευρώπης» σημείωσε η κυρία Φον ντερ Λάιεν επισημαίνοντας ότι στις 27, 28, 29 Δεκεμβρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Προστατεύουμε τους πολίτες μας μαζί, είμαστε πιο δυνατοί μαζί», τονίζει.  
Το γεγονός πάντως ότι δίνει τρεις διαφορετικές ημέρες για την έναρξη του εμβολιασμού, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα γίνει σε «κύματα» -δηλαδή σε κάποιες χώρες στις 27, σε άλλες στις 28 και στις 29 θα έχει ξεκινήσει πλέον σε όλες της χώρες της ΕΕ. Ήδη, η Ιταλία ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 27 Δεκεμβρίου.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας συνέρχεται στις 21 Δεκεμβρίου για να γνωμοδοτήσει για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρίνισε ότι θα δώσει την έγκρισή της για την διάθεση του εμβολίου εντός των επομένων δύο ημερών, έπειτα από μελέτη της γνωμοδότησης του EMA και την διαβούλευση με τα 27 κράτη μέλη.

Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου, οι παραγγελίες του οποίου έγιναν κεντρικά από τις Βρυξέλλες, θα διανεμηθούν στα ευρωπαϊκά κράτη κατ' αναλογία με το μέγεθος του πληθυσμού τους.

Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech είναι το πρώτο που έλαβε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές δυτικών χωρών. Οι εμβολιασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Κλείσιμο
Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει κλείσει συμφωνίες για επτά εμβόλια κατά της Covid-19. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται να συνεδριάσει στις 12 Ιανουαρίου για να γνωμοδοτήσει σχετικά με το εμβόλιο της Moderna, το οποίο έτσι μπορεί να γίνει το δεύτερο εμβόλιο που παίρνει άδεια κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Ειδήσεις σήμερα

Τομ Κρουζ: «Εξερράγη» ξανά και παραιτήθηκαν 5 μέλη του συνεργείου του Mission Impossible!

Σχέδιο «Ιπποκράτης»: Έτσι η Αστυνομία ή ακόμα και ο Στρατός θα προστατεύσουν το εμβόλιο

Λιβύη: Τέσσερα πτώματα παιδιών εντοπίστηκαν μετά το ναυάγιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ