Νότια Κορέα: Ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Νότια Κορέα: Ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000-Σκέψεις για νέα περιοριστικά μέτρα

covid_seoul_korea
Στη Νότια Κορέα επιβεβαιώθηκαν 1.014 κρούσματα του SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη, με τον ημερήσιο αριθμό των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να ξεπερνά τους χίλιους για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ενημέρωσε σήμερα η κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA), καθώς οι αρχές της χώρας της Ασίας πλησιάζουν ολοένα περισσότερο στην επιβολή αυστηρότερων παρά ποτέ περιοριστικών μέτρων. Τα 993 από τα κρούσματα οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 46.453 ως εδώ.

Το προηγούμενο 24ωρο σημειώθηκε παράλληλα νέο ρεκόρ ως προς τον αριθμό των θανάτων, καθώς υπέκυψαν 22 ασθενείς με την COVID-19 — το προηγούμενο, 13 θάνατοι, καταγραφόταν δύο ημέρες νωρίτερα — με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 634 νεκρούς.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει πως ο αριθμός των μολύνσεων ενδέχεται να φθάσει τις 1.200 την ημέρα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα.

Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση έφθασε εξάλλου τους 242 (+16 από την προηγουμένη), σύμφωνα με την KDCA.

Χθες Τετάρτη απέμεναν πλέον μόλις τρεις ελεύθερες κλίνες από τις 152 κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ.



Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Σκέψεις για τοπικά lockdown πριν τις γιορτές - Στο τραπέζι νέα μέτρα για να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα πανδημίας

Κορωνοϊός: «Φως στην άκρη του τούνελ» από τη μείωση των κρουσμάτων - Στο «κόκκινο» ο αριθμός των διασωληνωμένων

Καβάλα: Σοκ από την ιατροδικαστική έκθεση για τον 42χρονο επιχειρηματία - «Χτυπήθηκε πισώπλατα!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ