Κορωνοϊός - Σιγκαπούρη: «Λάθος ο συναγερμός» για κρούσμα σε κρουαζιερόπλοιο

Κορωνοϊός - Σιγκαπούρη: «Λάθος ο συναγερμός» για κρούσμα σε κρουαζιερόπλοιο

Ένας 83χρονος βγήκε θετικός στο αρχικό τεστ που έκανε μέσα στο πλοίο, με συνέπεια να τεθούν σε καραντίνα οι επισκέπτες - Ωστόσο, τα επαναληπτικά που έκανε μετά την επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι, τον έδειξαν αρνητικό

krouaziera_1
«Λάθος συναγερμός» ήταν τελικά το ύποπτο κρούσμα Covid σε μια κρουαζιέρα στη Σιγκαπούρη, χάρη στο οποίο το κρουαζιερόπλοιο «υποχρεώθηκε» να επιστρέψει στην αποβάθρα και 1.700 άτομα που επέβαιναν σε αυτό, να τεθούν σε απομόνωση.

Οι επιβάτες στο πλοίο «Quantum of the Seas» της Royal Caribbean υποχρεώθηκαν να μείνουν στις καμπίνες τους για περισσότερες από 16 ώρες την Τετάρτη, αφού ένας 83χρονος άνδρας βγήκε θετικός σε τεστ για COVID-19, όταν ζήτησε ιατρική βοήθεια λόγω διάρροιας.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο ηλικιωμένος δεν είχε τον ιό μετά από τρία επαναληπτικά τεστ που πραγματοποιήσε, όταν το πλοίο «έδεσε» ξανά στο λιμάνι. Ακόμη, ανέφερε ότι οι στενές επαφές του δεν θα χρειαστεί να μείνουν, πλέον, σε καραντίνα και ότι θα βοηθούσε στη διαδικασία των επαναληπτικών δοκιμών στο πλοίο.

Η Royal Caribbean με έδρα το Μαϊάμι, η οποία μόλις άρχισε να προσφέρει ξανά κρουαζιέρες, μετά τη διακοπη στις παγκόσμιες επιχειρήσεις της τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας, ανέφερε ότι χαιρέτισε τις ειδήσεις και ότι θα εργαστεί για να «βελτιώσει» τα πρωτόκολλά της.

Ειδήσεις σήμερα: 

Viral ο κόκκινος πρωινός ουρανός της Αθήνας - Δείτε φωτογραφίες

Κρούσματα κορωνοϊού σε 50 περιοχές - Απαγορευτική η εικόνα για άνοιγμα λιανεμπορίου

120 δόσεις, μηδενικά επιτόκια και «κούρεμα» οφειλών ζητούν οι εκπρόσωποι της αγοράς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK