Κορωνοϊός - The Lancet: Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του εμβολίου της AstraZeneca σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Κορωνοϊός - The Lancet: Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του εμβολίου της AstraZeneca σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Ο αρχισυντάκτης του γνωστού ιατρικού περιοδικού εξήγησε γιατί πρέπει να επισπευθεί η έγκριση χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει παγκόσμια ανοσία ευκολότερα από τα υπόλοιπα

astrazeneca
Το εμβόλιο των AstraZeneca - Πανεπιστημίου Οξφόρδης κατά του κορωνοϊού, έχει ένα «διακριτικό συγκριτικό πλεονέκτημα» έναντι άλλων κορυφαίων υποψηφίων, σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του ιατρικού περιοδικού, The Lancet.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις προκύπτουν λίγο μετά την ενημέρωση για την αξιολόγηση του εμβολίου, που αποδείχτηκε ασφαλές και αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της λοίμωξης.

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν την Τρίτη ότι το υποψήφιο φάρμακο της AstraZeneca προσέφερε καλή προστασία από την ασθένεια, σε ποσοστό 70,4%. Τα δεδομένα έδειξαν, επίσης, ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εξάπλωσης της Covid-19, καθώς και στην πρόληψη από την ασθένεια και τον θάνατο.



«Το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca είναι εκείνο που θα είναι σε θέση να δημιουργήσει ανοσία στον πλανήτη πιο αποτελεσματικά και πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο έχουμε στη διάθεσή μας», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Χόρτον στο CNBC την Τετάρτη.

Ο Χόρτον υποστήριξε ότι είναι σημαντικό να σκεφτούμε την ανοσοποίηση που παρέχουν τα εμβόλια σε παγκόσμια κλίμακα «γιατί ακόμα κι αν ανοσοποιήσουμε μια χώρα, η απειλή είναι τότε να εισαχθεί ξανά ο ιός από άλλη χώρα που δεν προστατεύεται».

«Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε ένα εμβόλιο που μπορεί να φτάσει σε χώρες μεσαίου εισοδήματος», δήλωσε ο Χόρτον. Πρόσθεσε ότι «δεν είναι εφικτό» να ξεκινήσει μια παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού με ανάγκες αποθήκευσης στους -70 βαθμούς Κελσίου, αναφερόμενος στο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Κλείσιμο
Συγκριτικά, το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να αποθηκευτεί σε κανονική θερμοκρασία ψυγείου και είναι επίσης φθηνότερο από τα υπόλοιπα, καθώς πιστεύεται ότι κοστίζει περίπου 4 δολάρια ανά δόση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Pfizer-BioNTech χρεώνει περίπου 20 δολάρια ανά δόση το εμβόλιό της, η Moderna δήλωσε ότι χρεώνει μεταξύ 32 και 37 δολάρια ανά δόση και η Johnson & Johnson είπε ότι το δικό της εμβόλιο θα κοστίσει περίπου 10 δολάρια ανά δόση.

«Γι' αυτό πιστεύω ότι τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να αναζητήσουμε την έγκριση, την άδεια έκτακτης ανάγκης αυτού του εμβολίου και, στη συνέχεια, πρέπει να αναβαθμίσουμε την παραγωγή για να ανοσοποιήσουμε τον κόσμο», δήλωσε ο Χόρτον.

Θυμίζεται πως σε πρόσφατη μελέτη, το The Lancet είχε αναφέρει ότι το εμβόλιο είχε αποτελεσματικότητα 62% για τους συμμετέχοντες στη δοκιμή που έλαβαν δύο πλήρεις δόσεις, αλλά 90% σε μια μικρότερη υποομάδα εθελοντών που έλαβε μισή δόση, ακολουθούμενη από μια πλήρη δόση.

Όταν ρωτήθηκε γιατί το εμβόλιο της AstraZeneca βρέθηκε να είναι 90% αποτελεσματικό με αυτό το δοσολογικό σχήμα, ο Χόρτον απάντησε: «Λοιπόν, αυτή είναι η ερώτηση των 100 εκατομμυρίων δολαρίων».

Ειδήσεις σήμερα: 

Στέλιος Πέτσας: Ενδεχομένως να αργήσει και άλλο η άρση των περιοριστικών μέτρων

Να μην κάνουν το εμβόλιο όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες, λένε οι Βρετανοί

«Ράπισμα» των ΗΠΑ στην Τουρκία: Πέρασε το νομοσχέδιο με τις κυρώσεις για τους S-400 - Απειλή για βέτο από Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ